Deontologia comunicarii

Incarcat la data: 12 Martie 2010

Autor: Lungu Iuliana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 13 kb

Mass-media sau mijloacele de comunicare ne asalteaza zilnic cu informatii, opinii, cunostinte, evenimente. Viata e comunicare. Am vazut la televizor, am auzit la radio, am citit in ziar afirmatii ce se invoca adesea pentru a argumenta un punct de vedere sau a justifica o anumita atitudine sau conduita. Şi ne bazam din ce in ce mai mult pe credibilitatea si integritatea mediilor de informare. Deontologia, in ceea ce priveste domeniul mass-media, aceasta presupune un ansamblu de principii si reguli, rezultate din practicarea profesiei, stabilite de preferinta in colaborare cu utilizatorii, in scopul de a raspunde mai bine nevoilor diverselor categorii de populatie.

 

Dorinta de cunoastere, de informare, si de raportare la ceilalti oameni este satisfacuta de presa, iar comunicarea apare ca "o nevoie sociala", "necesitate politica", "cerinta individuala". Presa trebuie sa exprime interesele unei societati, a intelectualitatii, a taranilor si a clasei muncitoare. Procesul de comunicare trebuie sa-i ia pe toti in seama: si pe negrul ca, poate, inca nu are televizor, si pe emigrantul care nu-si poate cumpara un ziar.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Deontologia comunicarii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: COMUNICAREMASS-MEDIAmass mediareferat energie