Eseu despre dragoste

Incarcat la data: 15 Aprilie 2010

Autor: florea alina

Pret: Gratuit

Numar pagini: 1

Tip fisier: zip

Marime fisier: 6 kb

3,8 (6 review-uri)

Traim intr-o lume plina de oameni care iubesc si care sunt iubiti. Oameni care cred ca stiu ce inseamna dragostea, dar totusi nu o pot explica. Atunci mi-am pus intrebarea: Ce este  dragostea ? “. O intrebare aparent simpla, dar mai complicata cand trebuie sa dam raspunsul.

Unii, cand aud aceasta intrebare se gandesc la un iubit(a), la un  membru de familie sau poate la un prieten special in care poti avea incredere. Probabil ca daca vom intreba o suta de persoane ce este dragostea, vom primi o suta de raspunsuri diferite.  Uni ar spune ca A iubi este ceva abstract  ,un sentiment o forma de a gandi de a simti alaturi de persoana iubita. altii ca ar fi o atitudine, altii ca ar fi poate un produs al vointei sau al educatiei.

Dictionarul ne da o definitie care ne prezinta dragostea ca fiind un sentiment de afectiune pentru cineva sau ceva. insa, prezentata mai formal, dragostea este un sentiment care vine din inima, un sentiment care nu se transmite genetic. Şi totusi, dupa cate „cercetari” s-au facut, dupa cate definitii s-au dat, dupa cate poezii i s-au inchinat, nimeni nu stie ce e dragostea! Acel sentiment care inalta si coboara, care ucide si naste in acelasi timp.

 Exista mai multe feluri de iubire care ne definesc personalitatea . ne ajuta sa ne dezvoltam si sa ne maturizam.
  Acest sentiment il avem de cand ne nastem si nimeni nu se poate lauda ca a inventat dragostea. Dragostea este vesnica, care nu se schimba odata cu vremurile, fata de alte lucruri care au un decurs firesc, un inceput si un sfarsit. Magia incede cu iubirea mame o iubire pura sincera infinta care ne invaluie tota viata
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Eseu despre dragoste". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DragosteaESEUreferatlimba romana
Comentarii

Dragostea este un sentiment pur si foarte frumos,este placut ,cald si totusi sunt multe cuvinte de spus poate chiar mii de cuvinte pentru acest cuvint.Omul care iubeste este fericit si desigur iubit.Dragostea consta in placerea dea darui multe raze de soare si multe lucruri minunate, sfinte si desigur frumoase.

Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de asimti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta.

Dragostea este sentimentul pentru care traim o viata....si tot o viata inceram sa-l definim,sal intelegem...este un sentiment profund despre care as putea vorbi ore in sir si tot nu as obosi pentru ca este ceva firesc,ceva maret si inaltator...multumesc celor ce ma iubesc,asta ma face sa cred in acest sentiment..

Dragostea...un cuvint cu multe difinitii,dar cu putine fapte reale...Pot sa spun si eu parerea mea: Am avut prieteni care m-au iubit foarte tare,eu insa nustiu daca i-am iubit..Deseori simpatizez baietii care deja au prietene,,,apoi incep sa-mi dau seama ca nu o sa-i pot avea sii dau uitarii....De tip,sunt rusinoasa si niciodata nu am sps nimanui "te iubesc"asa fara ca sa avem ceva in comun...de fapt aseara s-a intimplat ceva....ce inka nu cred ca-i real...cineva pe care-l simpatizam demult mi-a sps ca ma place,la fel i-am raspuns si eu pentru ca chiar il iubesk...Aceasta fapta o asteptam,insa nu credeam ca o sa se intimple vreo data,el se intilnea cu o prietena de-a mea....acum mii greu sa ma gindesc ce sa fac....dar simt un lucru,ca am inteles ce-i Dragostea,si ca ea vine pe neasteptate daca o astepti...mai ales daca recunosti si esti sincer in ceea ce simti....Iubiti-va lume...