Friedrich Nietzsche - Nasterea tragediei antice din spiritul muzicii

Incarcat la data: 17 Aprilie 2012

Autor: Marcu Ruxandra

Pret: 50 credite

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 20877 kb

Friedrich Nietzsche s-a nascut la Rocken in 15 ctombrie 1844. S-a nascut intr-o familie protestanta, tatal sau fiind pastor. Inca din tinerete inclina spre ateism, lucru ce se va oglindi mai tarziu in gandirea sa filosofica. Studiaza filozofia la Universitatea din Leipzig.

Lectura cartii lui Arthur Schopenhauer, Welt als Wille und Vorstellung ("Lumea ca vointa si reprezentare"), va constitui premisa ideatica a vocatiei sale filozofice. In 1869, in varsta de numai 25 de ani, este numit profesor la Universitatea din Basel si primeste cetatenia elvetiana.

Studiaza filozofia antica greaca, in special pe reprezentantii perioadei presocratice, Heraclit si Empedocle. Din motive precare de sanatate, abandoneaza invatamantul universitar si peregrineaza prin Venetia, Torino, Nisa si Engadin, in cautarea unei clime prielnice. in 1882 o cunoaste pe Lou von Salomé, pe care o cere in casatorie, ea refuzandu-l.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Friedrich Nietzsche - Nasterea tragediei antice din spiritul muzicii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEfriedrich nietzschelimba romana
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan