La Medeleni

Incarcat la data: 06 Decembrie 2011

Autor: Nedelcu Marian

Pret: Gratuit

Numar pagini: 1

Tip fisier: zip

Marime fisier: 8365 kb

Scriitorul Ionel Teodoreanu prin romanul "La Medeleni" evidenteza procesul de formare a personalitatii eroilor sai principali : Olguta, Danut si Monica.


La Medeleni este un roman povestire, o proza a memorarilor. Totul porneste din dorinta autorului de a abandona firescul vietii prin crearea unui univers de viata idilic . Acest proces de combinare a realului si basmului are loc in chipuri diferite in cazul celor trei eroi principali ai cartii.


Inzestrat cu o imaginatie bogata, intrucat, in viitor va imbratisa indelenicirea scrisului, Danut evadeaza in lumea lecturilor specifice varstei. Unul din eroii preferati, Ivan Turbinca, nu se lasa prea mult asteptat cand este chemat.De cate ori iese infrant in infruntarile cu Olguta, el apeleaza la turbinca lui Ivan transformandu-se in sultan fioros si-o pedepseste pe Olguta, pentru ca, de indata, sa devina cavaler viteaz si generos, sa-si salveze sora.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "La Medeleni". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: romanala medeleniIonel Teodoreanu