Mircea Cartarescu - Levantul

Incarcat la data: 27 Ianuarie 2012

Autor: camin elena

Pret: Gratuit

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 14277 kb

Mircea Cartarescu afirma in Postmodernismul romanesc ca “Iluzoriul postmodern, tocmai in calitatea lui de irealitate, este ironic, implicand strategii ludice mergand de la pastisa la glosolalie, de la autocitare la intertextualitate. Postmodernul nu creeaza, ci mimeaza, ia in deradere, fantazeaza”.
       

 

Levantul, epopeea eroi-comica in douasprezece canturi, reprezinta o intrepatrundere migaloasa si halucinanta a acestor trasaturi postmoderne- pastisa, parodie, intertext, colaj, personaje din mari opere literare, precum si o intreaga suita de scriitori de valoare, intrega opera fiind o adevarata lectie de metaliteratura.
       

 

“Levantul este un adevarat manual al postmodernismului romanesc”1, constituindu-se ca un amalgam de citate si colaje intertextuale. Autorul manevreaza cu iscusinta un vast repertoriu literar, reusind astfel sa creeze un altar pentru colosii literaturii, fiecare din cele douasprezece canturi ale epopeii fiind “lectii vii de istorie literara”2.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Mircea Cartarescu - Levantul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Postmodernismmircea cartarescuLevantul