Referat Lostrita de Vasile Voiculescu

Incarcat la data: 16 Noiembrie 2005

Autor: Claudiu Baltazar

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 22 kb

Vasile Voiculescu este creator polivalent: poezie, proza, dramaturgie. Debuteaza in 1914, cu poezie, in "Convorbiri literare". In 1941 este distins cu Premiul National de poezie. Dintre volumele de versuri se remarca: "Din tara Zimbrului", "Parga", "Poeme cu ingeri", "Destin", "Urcus", Ultimele sonete inchipuite ale lui William Shakespeare in traducere imaginara de Vasile Voiculescu. Volume de proza sunt: "Capul de zimbru", "Ultimul berevoi", iar din dramaturgie: "Duhul pamantului", "Demiurgul", "Gimnastica sentimentala", "Pribeaga".

 

Inceputurile poetice ale lui Vasile Voiculescu au stat sub influenta benefica a lui Vasile Alexandri, Alexandru Vlahuta, George Cosbuc. Lirica sa din perioada interbelica se distinge prin puternice accente religioase generate de convingerea ca exista Dumnezeu. inclinarea spre teluric si elementar, sentimentul religios, sunt semnificate prin simboluri si alegorii. Apar treptat semnele expresionismului: tumultul vietii pulsand in vegetatia din jur, sufletul devine spatiul unor framantari ca in pragul apocalipsului. Temele religioase sunt de preferinta: Nasterea, venirea Magilor, moartea Mantuitorului.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Lostrita de Vasile Voiculescu". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: lostritalostrita vasile voiculescu
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan