Referat SONETELE VOICULESCIENE - DE LA COMUNICARE LA CUMINECARE

Incarcat la data: 17 Decembrie 2002

Autor: luminita carol

Pret: 80 credite

Numar pagini: 16

Tip fisier: zip

Marime fisier: 152 kb

Culegerea Ultimele sonete inchipuite ale lui William Shakespeare in traducere imaginara de… (1964) ocupa, in devenirea poeziei voiculesciene, un spatiu privilegiat ce innobileaza exercitiile poetice anterioare, surprinzand atat cititorul cat si istoricul literar si obligandu-i  la redimensionarea perspectivei din care a fost vazut poetul. Aceasta cu atat mai mult cu cat sonetele au fost scrise spre sfarsitul vietii si concentreaza teme, motive si procedee desavarsite lent, de-a lungul unei cariere de o jumatate de veac.

 

Poetul se supune acum unei ultime probe, aceleia de a reinnoda legaturile cu spirite deja consacrate in lirica de dragoste, spre a continua, peste timp, calauzirea – prin eros – in tainele universului si ale artei. Sonetele inchipuite … se doresc astfel un prilej de comunicare cu artisti apartinand celor mai diverse credinte, epoci si popoare, incepand cu Sapho (pentru care dragostea reprezinta "un dumnezeiesc noroc") si ispravind cu contemporanii.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat SONETELE VOICULESCIENE - DE LA COMUNICARE LA CUMINECARE". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: referat limba romanareferat energie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan