Rezumat The Goal

Incarcat la data: 12 Noiembrie 2012

Autor: cristina andreea

Pret: Gratuit

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 21 kb

“The Goal” sau “Scopul” a aparut in prima editie in anul 1984. Tot de atunci ea este una dintre cele mai apreciate la nivelul mediului universitar, fiind de asemenea folosita in cadrul programelor de MBA.
    
Cartea are ca element principal activitatea desfasurata de Alex Rogo, managerul unei fabrici, in vederea realizarii unor schimbari operationale necesare pentru mentinerea in stare de functionare a acestei fabrici. Exemplele oferite pentru a ilustra situatia din fabrica si modul “de bun simt“ in care problemele sunt dezbatute si apoi solutionate sunt foarte simple si clare, oferind informatii concrete ce pot fi preluate si apoi utilizate in activitatea reala de management operational in sectorul productiei.
    
Ca un scurt cuvant despre autor, putem preciza faptul ca Elyahu Goldratt este foarte cunoscut pe plan mondial in cadrul procesului de aparitie si dezvoltare a Teoriei Constrangerilor. Aceasta teorie este o filosofie globala de management, ce urmareste atingerea cat mai completa a scopurilor unui sistem. Astfel, daca avem de-a face cu o organizatie economica ce urmareste realizarea profitului, atunci scopul poate fi surprins in sintagma “a face bani, atat acum cat si pe termen lung“.

Conform teoriei constrangerilor, orice organizatie care realizeaza profit poate sa identifice cel putin o constrangere care impiedica sistemul sa realizeze o performanta mai mare comparativ cu scopul. Aceste constrangeri trebuie identificate si tratate cu atentie, pentru a permite sistemului sa atinga o performanta ridicata.

La nivel teoretic, s-au putut identifica trei tipuri de astfel de constrangeri: constrangerile resurselor interne, constrangerile pietei si cele ale politicilor manageriale. Toate aceste tipuri pot fi identificate in cadrul cartii, punandu-se accentul pe cele ale resurselor interne, mai exact “locuri inguste“, rezultate din activitatea productiva a “robotilor”, a masinariilor industriale.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Rezumat The Goal". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: romanareferate romanarezumat the goal
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...