Ryga Cripto si Lapona Enigel

Incarcat la data: 18 Martie 2012

Autor: albu cristian

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: rar

Marime fisier: 5794 kb

Scrisa in 1924 si publicata in primul numar din Revista Romana, din aceeasi vara Riga Crypto si lapona Enigel este o balada un cantec batra-nesc de nunta, pe tema dragostei dintre doua fiinte apartinand unor lumi antagomice si complementare, imposibil de implinit in aceasta lume.

Unii critici au afirmat ca poema barbiana este de fapt un "Luceafar intors",in care lapona Enigel aspira la caldura si iubire in vreme ce riga Crypto aspira la intuneric si umezeala.

Poezia il descrie pe riga Crypto ca o "inima ascunsa",un insinguratic retras ,tronand in lumea sa vegetala ,o lume materiala.Spatiul lui Crypto este un spatiu al umbrei si somnului,al umezelii si racorii:

"In pat de rau si-n huma unsa
Crai Crypto,inima ascunsa
La vecinic tron de roua parca"

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Ryga Cripto si Lapona Enigel". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATElimba romanaryga cripto
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan