Tragedia lui Sofocle,,Oedip rege”.

Incarcat la data: 09 Mai 2012

Autor: Duta Cristina

Pret: Gratuit

Numar pagini: 4

Tip fisier: rar

Marime fisier: 6955 kb

Prin prezenta lucrare, voi incerca sa abordez tema unui destin tragic, prin referire la tragedia lui Sofocle "Oedip rege". Oedip, nefericitul fiu al lui Laios din neamul Labdacizilor din Teba, este infatisat in toata amploarea nenoricii sale in cele doua poeme ale lui Sofocle: Oedip rege si Oedip la Colonos.     

Tragedia  lui Sofocle poate fi definita, in principal de o problematica care evolueaza. Cu cat tragedia progreseaza, cu atat si intriga se deplaseaza. Astfel incat, putem indentifica trei evolutii principale:

Prima intriga este pusa in scena de prolog: Cine este vinovatul? Orasul Teba este devastat de ciuma si este nevoie de gasirea unei solutii  pentru refacerea echilibrului initial.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tragedia lui Sofocle,,Oedip rege”.". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEreferat romanalimba romanatragedia lui sofocle
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan