Umberto Eco - Interpretarea si limitele ei

Incarcat la data: 17 Aprilie 2012

Autor: Marcu Ruxandra

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 17040 kb

Umberto Eco (n. 5 ian. 1932, in Alessandria, Piemont) este un pedagog, scriitor, semiotician, filosof, critic literar si romancier italian, cunoscut in special pentru romanul sau Numele trandafirului  aparut in 1980, un mister intelectual in care combina elemente de semiotica in cadrul fictional, analiza biblica, studii medievale si teorie litera.

Romanul sau din 1988 Pendulul lui Foucault (roman) a fost descris ca un "Codul lui Da Vinci". Eco este presedintele Scolii Superioare de Studii Umanistice, Universitatea din Bolonia, si Membru Onorific al Colegiului Kellogg, Universitatea din Oxford. A scris texte academice, carti pentru copii si multe eseuri.

Opere: romane: Numele trandafirului, Pendulul lui Foucult, Insula din ziua de ieri; numeroase studii de semiotica, de estetica si teorie literara: Lector in fabula, Semiotica si filosofia limbajului, Limitele interpretarii, Interpretare si suprainterpretare, Despre literatura.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Umberto Eco - Interpretarea si limitele ei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEreferat limba romanareferat umberto eco
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...