Cum se intocmeste un plan de afaceri

Incarcat la data: 12 Iunie 2011

Autor: Timofti Stefan

Cum se intocmeste un plan de afaceri
Ce este un plan de afaceri ?
Un plan de afaceri este o prezentare de baza a unei idei si a modalitatilor de punere in practica ale acesteia.
Realizarea unui plan de afaceri realist necesita un studiu atent al pietii, o estimare corecta a tuturor cheltuielilor si resurselor necesare obtinerii rezultatului dorit si, nu in ultimul rand, o cunoastere cat mai buna a concurentei si a strategiilor acesteia.


De ce este nevoie de un plan de afaceri ?
Un plan de afaceri este util nu numai finantatorilor externi, ci si proprietarilor firmei, multi intreprinzatori sunt, insa, nevoiti sa intocmeasca un plan de afaceri abia atunci cand acesta le este solicitat de un potential investitor, in fapt, redactarea sa ar trebui sa fie unul din primii pasi in initierea oricarei afaceri.


Odata cu intocmirea planului de afaceri, intreprinzatorii sunt ”fortati” sa ia in considerare aspecte care le-ar putea, altfel, scapa la o abordare mai superficiala, dar acest plan va ajuta sa va faceti o idée realista asupra afacerii fara a ignora problemele si riscurile existente.


Cum se intocmeste si ce trebuie sa contina un plan de afaceri?
•    destinatarul final: proprietarii afacerii sau investitorii potentiali;
•   vechimea firmei: planul de afaceri pentru o firma noua va fi diferit de cel pentru un proiect al unei firme existente;
•    specificul activitatii firmei;
•    amploarea proiectului de afaceri
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cum se intocmeste un plan de afaceri". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: AFACERIPlan de afaceriintocmirea planului de afaceri
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan