Dimensiuni culturale in managemet

Incarcat la data: 02 Martie 2012

Autor: enciu crina

Pret: Gratuit

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 12908 kb

Orientarile in domeniul managementului comparat au influentat conceptia diferitilor specialisti, conducand si la elaborarea unor modele care au un anumit grad de specificitate, privind modul de abordare a managementului in diferite tari pentru identificarea similaritatilor/deosebirilor din teoria si practica manageriala.
 

Desi nu a fost formalizata ca model, viziunea specialistului olandez Geert Hofstede are un inalt grad de originalitate. La baza conceptiei sale privind managementul comparat el pune patru dimensiuni culturale, fiecare constand in interactiunea a doua laturi concomitent complementare si contrare:
 


1. Individualism/ colectivism
Aceasta dimensiune reflecta masura in care indivizii prefera sa se concentreze asupra dezvoltarii lor si, repectiv, a familiilor lor, ramanand independenti emotional in raport cu diferite grupuri, organizatii sau alte colectivitati. intr-o societate caracterizata prin individualism relatiile dintre oameni sunt mai reduse, fiecare urmarindu-si propriile interese.

 

Dimpotriva, in societatile in care predomina colectivismul oamenii conlucreaza, luand in considerare interesele de grup. Individualismul apare cand oamenii se definesc ca indivizi, in timp ce colectivismul este caracterizat de sisteme sociale fixe, rigide prin care oamenii definesc grupul lor. in tarile cu un grad ridicat de colectivism se pune accentul pe apartenenta la diferite grupuri, pe loialitatea fata de aceste grupuri in schimbul protectiei promise de grup.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Dimensiuni culturale in managemet". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MANAGEMENTreferatindividualismul
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...