Managementul total al calitatii

Incarcat la data: 27 Aprilie 2010

Autor: onu andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 769 kb

TQM este, inainte de toate, o noua filozofie, un nou model de cultura a organizatiei, avand scopul de a orienta spre client toate activitatile si procesele acesteia si de a le optimiza, astfel incat sa-i aduca beneficii pe termen lung. TQM reprezinta „o filozofie in afaceri, bazata pe satisfacerea cerintelor clientilor, prin orientarea spre calitate a intregii organizatii” (Drummond, H.)

TQM reprezinta „o modalitate sistematica de conducere a rezultatelor unei organizatii. TQM implica strategii noi de management, schimbari din cultura si infrastructura, instrumente si tehnici care sa determine pe toti membrii organizatiei sa colaboreze si sa permita imbunatatirea continua a calitatii, definite de catre client” (Koller, J., K.)
Valorile „culturii TQM”

-    clientul are prioritate absoluta
-    munca in echipa si cooperarea sunt esentiale
-    clientul intern este important
-    satisfacerea clientului este mai importanta decat orice indicator
-    imbunatatirea pe termen lung este preferabila unei orientari pe termen scurt
-    argumentati cu date, nu improvizati
-    fiti preocupati sa gasiti solutii si nu pe cei vinovati
-    implicati intregul personal
-    TQM nu reprezinta un program distinct
-    TQM est un proces “uman-intensiv” si nu “capital-intensiv”
-    promovati spiritul de angajare la nivelul conducerii de varf

Dimensiunile TQM:
A) Componenta filozofica, psihologica si politica  este cea mai importanta – considera ca singurul patron al intreprinderii este clientul.
B) Componenta logica, rationala si sistematica – definirea calitatii pentru un anumit numar de clienti si pentru aplicarea masurilor rationale, logice de organizare si de realizare a programelor de calitate.
C) Componenta tehnica – reprezinta aspectul operational al TQM.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Managementul total al calitatii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MANAGEMENTCALITATE