Necesitatea eticii in afaceri

Incarcat la data: 06 Septembrie 2010

Autor: comenzilucrari

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 10 kb

Orice intreprindere are o anumita responsabilitate in plan economic si social; acesta este un punct de vedere acceptat in prezent acceptat in prezent de toti “actorii” lumii afacerilor. Dar masura in care aceasta responsabilitate se imparte intre cele doua planuri-economic si social-este perceputa in mod diferit. In ceea ce priveste latura economica, se vorbeste in principal despre doua abordari:

Abordarea clasica-firmele exista pentru a aduce beneficii proprietarilor sau pentru a reduce costurile de tranzactie; Milton Friedman sustinea ca principala raspundere a managerilor este de a gestiona afacerea astfel incat sa maximizeze beneficiul proprietarilor, respectiv al actionarilor; iar acestia, la randul lor, au o singura preocupare: rezultatele financiare.

Abordarea socio-economica-“maximizarea profitului este a doua prioritate a firmei; prima este asigurarea supravietuirii acesteia”. Argumente:
1.societatile comerciale sunt persoane juridice inregistrate intr-o anumita tara si trebiue sa se conformeze climatului legal si de afaceri di tara respectiva; deci ele nu sunt responsabile numai fata de actionari;
2.orizontul de timp al existentei firmei este unul lung, deci ea trebui sa urmareasca rezultatele economice pe termen lung si in acest scop va accepta si unele obligatii sociale si costurile ce le sunt asociate;
3.practica arata ca firmele nu sunt institutii economice pure, ci ele se implica si in politica, in sport(sponsorizari),etc.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Necesitatea eticii in afaceri". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MANAGEMENTREFERATEetica in afaceri
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan