Orientarea managementului spre performanta

Incarcat la data: 30 August 2011

Autor: Marius

Pret: 50 credite

Numar pagini: 25

Tip fisier: zip

Marime fisier: 45285 kb

Procesul de mentinere al firmei pe piata, impune un mecanism complex de conducere si coordonare eficienta a activitatilor acesteia. in acest sens transpunerea managerului in rolul clientului implica profunde modificari in modul de a gandi, de a actiona, in stransa corelare cu conceptia clientului de a intreprinde si promova afaceri, cu comportamentul si aspiratiile acestuia.


Din labirintul de interese, stari conflictuale proprii lumii afacerilor, iese si supavietuieste numai managerul care este capabil sa se transpuna in locul fiecarui client, care si-a format potentialul psihologic de castigator in afaceri si care aplica cu succes in practica afacerilor principiile si regulile ce-i sunt proprii.


Complexitatea crescanda a activitatilor de conducere si ritmul actual al schimbarilor din economie fac necesara analiza intreprinderilor din punct de vedere al managementului sub toate aspectele acestuia. Acolo unde nu exista fundament managerial bine stabilit solutia este transferul competentelor manageriale straine al caror efect in economie a fost deja verificat. Acest transfer nu poate fi facut sub forma prelucrarii sau imitarii suta la suta a ceea ce fac altii. Succesul intr-un asemenea context il reprezinta adaptarea tehnicilor manageriale la particularitatile nationale.


intotdeauna si peste tot in lume, institutiile mari si-au dezvoltat propria lor cultura, succesul lor fiind garantat de capacitatea de a se conforma si adapta realitatilor. in zilele noastre cultura majoritatii societatilor pune accent pe logica si rationalitate si, in plus, analistii tind sa fie mai apreciati decat inovatorii.


Plecand de la ideea de baza ca in practica manageriala se urmareste optimizarea dinamica a tuturor resurselor umane, materiale si financiare, in vederea atingerii obiectivelor stabilite pentru fiecare societate in parte, se considera ca, prin esenta si natura sa, activitatea practica a managerilor nu se poate desfasura la intamplare fiind necesara solutionarea situatiilor ridicate de viata mangeriala pe baze stiintifice . in practica manageriala trebuie promovata stiinta, iar managerii trebuie sa elimine empirismul si sa se sprijine in activitatea lor pe stiinta manageriala si recomandarile acesteia.


Desi in tara noastra s-au realizat o serie de mutatii majore in modul de functionare a sistemului economic, lipsa unei strategii coerente datorata unor indecizii politice a facut ca in domeniul economic sa coexiste atat principiile unei democratii economice cat si ramasite ale trasaturilor sistemului de conducere centralizat si de comanda. in aceste conditii promovarea si aplicarea managementului in cadrul unei societati nou infiintate trebuie neaparat sa respecte conditiile stiintifice si eficiente, prin eliminarea tuturor mentalitatilor invechite, pentru mentinerea pe o piata caracterizata de schimbari bruste si continue.


Problematica manageriala care decurge din responsabilitatile si preocuparile managerilor, in vederea asigurarii unei existente cat mai indelungate a firmei in domeniul activitatilor economice, trebuie sa respecte principiile fundamentale ale managementului stiintific. Managerul unei societati trebuie sa cunoasca si sa aplice metodele specifice de conducere eficienta, acestea constituind baza activitatii conducatorului.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Orientarea managementului spre performanta". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MANAGEMENTMANAGERPERFORMANTA
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...