Performanta Managementului

Incarcat la data: 26 Ianuarie 2010

Autor: Istrate Dan

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 154 kb

Productivitatea unei intreprinderi reprezinta gradul de eficacitate si eficienta cu care realizeaza produsele pe care le vinde. Toata lumea este de acord ca productivitatea trebuie sa fie mare si sa creasca, pentru ca intreprinderea sa fie competitiva. Problema insa consta in masurarea productivitatii si exprimarea ei in termeni cantitativi, astfel incit sa evidentieze real eficacitatea si eficienta activitatilor realizate.

Productivitatea poate fi definita in mai multe moduri:
-    De exemplu, poate fi exprimata ca valoarea anuala a vanzarilor pe un angajat. Dar acest mod de exprimare nu are nici o relevanta in cazul unei firme care lucreaza in regim de lohn, de exemplu.
-    Mai general, poate fi definita ca raportul dintre cantitatea de iesiri generate de o anumita cantitate de intrari in procesul de transformare. Cresterea iesirilor ca rezultat al utilizarii aceleiasi cantitati de intrari (de exemplu numarul de ore de lucru) indica o utilizare mai eficienta a resurselor disponibile, ca urmare a imbunatatirii proceselor sau a altor initiative.

Productivitatea determinata astfel este un indicator relevant doar atunci cind este vorba de un singur produs, pentru care se pot identifica relativ usor si suficient de precis intrarile si iesirile corespunzatoare. Dar daca este vorba despre productivitatea totala a unei intreprinderi, atunci trebuie luate in calcul productivitatea pentru realizarea diferitelor produse realizate, aplicate ponderi in functie de importanta lor pentru rezultatele generale ale intreprinderii, iar valoarea astfel obtinuta poate sa nu aiba istoric nici o relevanta, datorita factorilor externi care conditioneaza ponderile utilizate.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Performanta Managementului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MANAGEMENTIntreprinderePERFORMANTAproductivitate