Piata iahturilor

Incarcat la data: 14 Iunie 2011

Autor: andreea roman

Pret: Gratuit

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 25465 kb

In intreaga lume exista aproximativ 4.000 de mega-iahturi, iar cei mai multi posesori de astfel de ambarcatiuni provin din Orientul Mijlociu.

Detinut de ministrul saudit al apararii, iahtul "Al Salamah" este cea mai mare si mai luxoasa ambarcatiune privata din lume.

Revista americana "Power & Motoryacht" a realizat un nou clasament al celor mai mari si mai luxoase iahturi din lume, ambarcatiuni cunoscute si ca mega-iahturi. Aceste ambarcatiuni sunt definite ca iahturi private care au cel putin 24 de metri lungime.

In intreaga lume sunt aproximativ 4.000 de asemenea iahturi. Daca in anul 1985, cand a fost publicat primul top 100 realizat de "Power & Motoryacht", cel mai mare iaht masura 37,5 metri lungime, in clasamentul actual, cel mai mic are o lungime de 62,8 metri. Preturile ridicate ale combustibililor si inasprirea conditiilor de pe pietele de credit nu au afectat piata mega-iahturilor.

Bogatii lumii sunt inca dispusi sa plateasca zeci de milioane de dolari pe astfel de ambarcatiuni, relateaza AP. Cei mai multi dintre cei care investesc pe piata mega-iahturilor provin din Orientul Mijlociu, Rusia si America de Sud. insa, printre primele zece clasate in topul realizat de "Power & Motoryacht" se numara doua astfel de ambarcatiuni detinute de un american.


Terenuri de baschet si elicoptere, in dotari


Co-fondatorul Microsoft, Paul Allen, a cumparat in 2001 mega-iahtul "Tatoosh", cu 100 milioane de dolari. Cu o lungime de 92 de metri, "Tatoosh" se afla pe locul sapte in top. in 2003, miliardarul american si-a achizitionat cu 200 milioane de dolari iahtul "Octopus".

Cu o lungime de 127 metri si dotat cu doua elicoptere si un submarin pentru sase persoane, mega-iahtul necesita un buget anual de intretinere de 20 milioane de dolari. Cel mai mare si mai luxos mega-iaht privat este insa detinut de ministrul saudit al apararii, printul sultan bin Abdul Azizi. Pe numele sau "Al Salamah", ambarcatiunea de 140 de metri poate fi inchiriata cu 800.000 de dolari pe saptamana.

Pe locul al doilea se afla mega-iahtul sefului Oracle, Larry Ellison, si al lui David Geffen, un mogul al cinematografiei. "Rising Sun" este echipat pana si cu teren de baschet si este evaluat la 200 milioane de dolari. "Sunt din ce in ce mai multi oameni care au bani si care cauta modalitati de relaxare si de distractie", sustine presedintele grupului Trinity Yachts, John Dane al III-lea, citat de AP. Trinity Yachts este cel mai mare constructor american de iahturi.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Piata iahturilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: IAHTURIorientul mijlociuambarcatiuni