Plan de afaceri

Incarcat la data: 24 Ianuarie 2012

Autor: bubulina creatza

Pret: Gratuit

Numar pagini: 28

Tip fisier: zip

Marime fisier: 85603 kb

CAPITOLUL I
PREZENTAREA SOCIETATII COMERCIALE
INITIATOARE A PROIECTULUI
1.1.  Elemente de identificare a agentului economic


a. Denumirea societatii: S.C. „Monbrand Oil” S.R.L.
b. Sediul principal: Caransebes
c. Sedii secundare (puncte de lucru):
-    Statie alimentare carburanti „Braisor”, D.E.60, kilometrul 6, Huedin,
jud. Cluj
-    Statie alimentare carburanti „Huedin”, str. Protopop Aurel Muntean,
fara numar, Huedin, Jud. Cluj
d. Numar de inregistrare la Registrul Comertului: J 12/2045/97
e. Cod fiscal: C.F. 8364031
f. Dimensiunea firmei: (la data de 31.12. 2001)
-    capital social: integral privat, 2 mil.lei
-    numar de salariati: 14
g. Asociati: asociat unic, , Timisoara, Jud.Timis, cetatenie romana
h. Conducerea societatii: Brad Monica, administrator
i. Obiectul de activitate: 

1.2. Istoricul si perspectivele de dezvoltare ale societatii


Societatea comerciala S.C. „Monbrand Oil” S.R.L. a luat fiinta, la initiativa doamnei Brad Monica, in anul 1994, cu sediul in Caransebes, fiind inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Caras-Severin. Capitalul social este in prezenta de 2.000.000 lei, fiind varsat integral in termen de trei luni de la subscriere.


Obiectul de activitate al societatii a fost axat initial pe comercializarea cu amanuntul a carburantilor pentru autovehicule, a pieselor si accesoriilor auto, pe prestarea serviciilor de alimentatie publica si comercializarea cu amanuntul de produse alimentare, bauturi si tutun.


Premergator demararii efective a activitatii, in perioada 1994-1996, a fost achizitionat un teren si s-au inceput lucrarile la primul punct de lucru al societatii, o statie de alimentare cu carburanti, „Braisor”, pe drumul european E60, la 6 km de orasul Huedin, la 48,8 km de municipiul Cluj-Napoca si 97,1 km de Oradea. Statia este prevazuta cu 4 pompe prin care se livreaza benzina (fara plumb, Premium, Super plus) si motorina.

 

De asemenea, tot aici a fost construita o cladire cu doua nivele (parter+etaj), unde in prezent functioneaza, la parter, un magazin prin care se comercializeaza piese, accesorii auto, lubrifianti, produse alimentare ambalate, bauturi si tutun, iar la etaj, un restaurant cu bar in care se presteaza servicii de alimentatie publica.


Societatea a inceput efectiv activitatea in luna februarie 1995, celelalte investitii nefinalizate fiind terminate pana la finele anului 1996. in acelasi an 1996, sediul principal al firmei a fost mutat de la Caransebes la Huedin, str. 1 Mai, nr.13, jud. Cluj.


In conditiile unei pozitionari teritoriale favorizante (vezi capitolul II, Piata) si datorita unei evolutiei financiare pozitive, societatea isi largeste obiectul de activitate prin amenajarea in perioada 1999-2000 a doua iazuri piscicole si a unui bazin de inot in imediata vecinatate a statiei de alimentare cu carburanti.

 

Din toamna anului 2000 si pana in mai 2001, se achizitioneaza un nou teren si se incep lucrarile la cel de-al doilea punct de lucru, statia de alimentare cu carburanti „Huedin”, localizata in intravilanul orasului Huedin, str. Protopop Aurel Munteanu (fara numar), aici functionand in prezent 3 pompe prin care se comercializeaza benzina si motorina.


In acelasi timp, s-a luat hotararea extinderii activitatii si a obiectului de activitate prin construirea unei cladiri cu 4 niveluri (parter+2etaje+mansarda), marirea numarului de pompe de la 3 la 6, amenajarea unei spalatorii auto, a unei vulcanizari, dotarea acestora cu logistica adecvata si achizitionarea unui microbuz pentru transport-marfa,.

 

Pana la data de 28 februarie 2002, din cladire a fost finalizat doar parterul (unde dealtfel functioneaza un al doilea magazin de piese si accesorii auto, lubrifianti, produse alimentare ambalate, bauturi si tutun) si ridicat primul etaj, ramas nefinisat. La acest prim etaj se va amenaja un restaurant, la etajul al II-lea un motel cu 7 camere de cazare iar la mansarda viitorul sediu al firmei.


Se mai au in vedere acoperirea celor 3+3 pompe cu o copertina de protectie si pavarea suprafetei aferente acestora, cat si a suprafetei corespunzatoare spalatoriei si vulcanizarii. Mai trebuie precizat faptul ca societatea are in prezent 14 salariati cu carte de munca si un colaborator in regim de prestari servicii.


In vederea finalizarii afacerii demarate, societatea a hotarat contractarea unui credit bancar pe termen mediu, care alaturi de resursele proprii sa permita finantarea integrala a proiectului investitional propus.


1.3. Structura organizatorica


Structura organizatorica a societatii are la baza un sistem de distributie cu doua centre, reprezentand sedii secundare  (puncte de lucru fara personalitate juridica): statia alimentare cu carburanti „Braisor”, situata pe soseaua E60, la 6 km de Huedin, si statia de alimentare cu carburanti „Huedin”, str. Protopop Aurel Muntean, Huedin. Sediul central al firmei se afla in orasul Huedin, str. 1 Mai, nr.13, jud. Cluj.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Plan de afaceri". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTsocietatePlan de afaceri
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...