Analiza mediului de marketing

Incarcat la data: 15 Aprilie 2011

Autor: gabi1990

Pret: Gratuit

Numar pagini: 26

Tip fisier: zip

Marime fisier: 39 kb

Termenul "marketing" provine de la verbul de origine anglo-saxona "to market", care inseamna a cumpara si a vinde, a realiza tranzactii de piata. Pornind de la sensul general al cuvintelor de origine, dar luand in considerare si aspectele practice pe care le presupune desfasurarea unei activitati de marketing eficiente in zilele noastre, specialistii au formulat pana in prezent peste 6000 de definitii ale marketingului. Prezentarea celor mai semnificative dintre acestea este utila pentru desprinderea semnificatiilor majore ale acestui concept.


Dupa parerea lui Yves Fournis „marketingul este o cautare a combinatiilor optimale de cantitati, de pret de cost, pret de vanzare, caracteristici ale produselor, cheltuieli comerciale, combinatii care tind sa maximizeze beneficiile intreprinderii fata de anumite investitii”.


Dupa Peter F. Drucker, marketingul nu este propriu zis o activitate specializata. El cuprinde intreaga activitate a intreprinderii „vazuta din punctul de vedere al cumparatorului”. Pentru Henri Joanis, marketingul este o metoda stiintifica pentru detectarea si cucerirea rentabila a pietei de catre o intreprindere.


E. J. Kelly afirma: Marketingul consta in totalitatea actiunilor menite sa creeze noi piete si sa asigure satisfacerea deplina a consumatorilor, prin desfacerea unor produse si oferirea de servicii, care sa corespunda celor mai ridicate exigente ale clientilor; atributiile sale incep de la cercetarea si producerea de noi marfuri, calitativ superioare, continuand pana la punerea acestora pe piata si instruirea consumatorilor cu privire la destinatia si modul de utilizare a produsului respectiv.


Cel care este considerat autorul cel mai de prestigiu, Philip Kotler da urmatoarea definitie: Marketingul este analizarea, programarea si controlul resurselor diferitelor intreprinderi producatoare, politica si activitatea lor de productie si desfacerein vederea satisfacerii cerintelor diferitelor grupe de consumatori si a obtinerii de profituri. 


In Europa, termenul de marketing a fost exprimat unitar. Unii autori francezi afirma ca, in Franta, marketingul corespunde activitatilor urmatoare: „studiul pietei, publicitatea, promovarea vanzarilor, distributia, service-ul dinainte, in timpul si dupa vanzare, relatiile cu publicul, estetica, in concluzie tot ce se afla in jurul ideii de comercializare, dar adoptand o stare de spirit indreptata nu spre productie, pentru care sa se caute desfacere pe piata, ci spre nevoile pietei care sa fie satisfacute cu ajutorul unei productii corespunzatoare.”


In Romania, M.C. Demetrescu spune: „Marketingul urmareste cunoasterea pietei potentiale actuale si viitoare pentru adoptarea productiei corespunzatoare satisfacerii consumatorilor si realizarii de beneficii de catre intreprindere, prin conceperea, promovarea, schimbul si distribuirea rationala si eficienta a bunurilor si serviciilor catre cumparatori”.


Marketingul este un concept fundamental, o noua optica economica, un nou mod de a gandi, de a pune centrul de greutate pe obtinerea de beneficii de catre intreprindere prin satisfacerea cerintelor consumatorilor pe calea adaptarii produselor, preturilor, distributiei si a unor activitati teoretice si practice, programate si organizate prin folosirea unor metode si tehnici stiintifice.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Analiza mediului de marketing". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MARKETINGMEDIUANALIZA
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...