Aparitia, dezvoltarea si domeniile de aplicare ale marketingului

Incarcat la data: 10 Mai 2010

Autor: onu andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 13 kb

Marketingul are o istorie scurta. Primele aparitii apartinand acestui secol, faptul ca inceputurile marketingului si dezvoltarea lui ulterioara in spatiile unor tari dezvoltate economi, a determinat o serie de autori sa explice aparitia marketingului pe seama abundentei de bunuri si servici.

    Aparitia si dezvoltarea marketingului trebuie pusa nu pe seama aparitiilor cantitatilor de bunuri si servicii ci pe seama urmatoarelor conditii:
- dezvoltarea fortelor de productie;
- adancirea specializarii in productie;
- mutatiile demografice;
- schimbarea conditiilor de munca si valuta;
- dezvoltarea relatiilor economice internationale;
- diviziunea internationala a muncii;
- dobandirea independentei unor state.
    Toti acesti factori constituie suportul dinanismului economic si comersial care au determinat dezvoltarea marketingului. Dobandirea independentei unor state, ex. Emiratele Unite.

2.1. Etapele marketingului

    Pe fondul dinanismului economic si social, tot mai pronuntat au evoluat relatiile dintre intreprinderi si totodata teoriile de marketing.
S-a extins aria de promovare sau marit numarul de intreprinderi sau dezvoltat intreprinderi de servicii, a avut loc o promovare extensiva dar si una intensiva respectiv trecerea de la o viziune limitata la o viziune integratoare. Aparitia marketingului este pusa pe seama acestui secol.
    Primul deceniu a fost deceniul descoperirii.
    Al 2-lea deceniu - conceptualizarea.
    Al 3-lea deceniu - integrarea marketingului in viata intreprinderii.
    Al 4-lea deceniu - deceniul dezvoltarii.
    Al 5-lea deceniu - cel al evaluarii.
    Perioada de dupa 1930 a fost cea mai fecunda perioada.

2.2. Universalitatea marketingului

    in evolutia practica, marketingul a gasit teren de aplicare si de afirmare in cele mai variate domenii. Acest lucru ii da inca marketingului caracterul de universalitate.
    Universalitatea marketingului este sustinuta de 3 argumente:
    - penetrarea lui treptata in toate sectoarele economice dar si in sectoarele neeconomice;
    - patrunderea lui in economi aflate pe trepte diferite de dezvoltare desi el a aparut in tarile dezvoltate economic. Ulterior s-a extins in tarile aflate in curs de dezvoltare si in economi centralizate;
    - marketingul sa afirmat in orice tip de economie, bineinteles de economia de piata, apoi in economia dirijata sau centralizatadar si in cadrul unor limite.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Aparitia, dezvoltarea si domeniile de aplicare ale marketingului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MARKETINGDOMENIIDEZVOLTAREAplicareAPARITIE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan