Aparitia si dezvoltarea marketingului serviciilor si comertului

Incarcat la data: 01 Noiembrie 2010

Autor: persida

Pret: 80 credite

Numar pagini: 22

Tip fisier: zip

Marime fisier: 65 kb

a) Liberalizarea serviciilor- diminuarea interventiei statului exprimata de privatizarea unei parti importante din cadrul sectorului public si de reglementare a acestui sector. Pe aceeasi linie se inscriu si masurile de relaxare a unor restrictii impuse de asociatiile profesionale din domeniu.

b) Computerizarea si inovatia tehnologica au revolutionat majoritatea serviciilor, transformandu-le total, atat in privinta modului de desfasurare cat si al calitatii. Sunt binecunoscute aplicatiile computerizarii si inovatiei tehnologice in domeniul serviciilor de culegere si prelucrarea de informatii, al celor financiar-bancare, din hotelarie, transport aerian etc. Ele au permis extinderea ariei de operare a agentilor economici, diversificarea puternica a ofertei, cresterea ritmului de innoire a produselor.

c) Extinderea francizei si leasingului s-au constituit in forme noi, fiind asimilate unor servicii, care prin natura lor au impus utilizarea pe scara larga a marketingului. Franciza si leasingul sunt incluse in randul tehnicilor de marketing de penetrare a pietelor, reprezentand, in, fapt, o "prelungire" a activitatilor de marketing in zone tot mai indepartate de operare ale firmelor.

d) Separarea si autonomizarea unor sectii ale intreprinderilor producatoare s-a inscris in tendinta tot mai accentuata a specializarii proceselor de productie si s-a constituit intr-un factor important de diversificare a serviciilor. Prin natura lor, astfel de servicii au pastrat multe din trasaturile pietei produselor din care s-au desprins si care, de regula, necesitau utilizarea marketingului.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Aparitia si dezvoltarea marketingului serviciilor si comertului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: SERVICIIreferat marketing
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan