Asigurarea satisfactiei consumatorului prin calitate, servicii si valoare

Incarcat la data: 06 Februarie 2010

Autor: id mess:diploma2you

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 31 kb

In ultimele decenii, firmele au trebuit sa faca fata unei concurente mai acerbe ca oricand, iar lucrurile nu par a se imbunatati. Am aratat in capitolul anterior ca firmele pot face mai bine fata concurentei daca trec de la o filosofie bazata pe produs si vanzare una bazata pe client si marketing. in acest capitol, dorim sa analizam mai amanuntit modul in care firmele isi pot forma o clientela si depasi concurentii. Suntem convinsi ca acest lucrul este perfect realizabil printr-o mai buna cunoastere si satisfacere a nevoilor consumatorilor.


In conditiile unei economii slab dezvoltate si ale existentei unor piete de monopol, firmele nu depun eforturi deosebite pentru a satisface nevoile consumatorilor. in tarile din estul Europei, milioane de consumatori sunt nevoiti sa stea la coada ore intregi pentru a obtine diverse produse de cea mai slaba calitate. Insatisfactia lor fata de bunurile si serviciile disponibile ii intereseaza prea putin pe producatori sau pe vanzatori. in acest caz, ei acorda insuficienta atentie teoriei si practicii de marketing.


Pe de alta parte, pe pietele de vanzari, consumatorii au posibilitatea sa aleaga dintr-o gama larga de produse si servicii. Vanzatorii sunt obligati sa ofere produse de calitate, altfel risca sa-si arunce rapid clientii in bratele concurentei. Mai mult, ceea ce astazi este considerat ca fiind un produs sau serviciu de o calitate acceptabila s-ar putea ca maine sa nu mai fie considerat asa. Clientul modern are o educatie superioara si asteptarile sale sunt din ce in ce mai mari. Cerintele sale in privinta calitatii au crescut prin contactul cu producatori de renume (Toyota, Sony) sau distribuitori de cea mai buna calitate.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Asigurarea satisfactiei consumatorului prin calitate, servicii si valoare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MARKETINGCALITATEconsumator
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan