Ce este reclama?

Incarcat la data: 19 Februarie 2014

Autor: Bairac Cristina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 17 kb

Pentru necunoscatori Reclama ar putea parea un domeniu fara prea multe reguli si cu multa creativitate implicata. Un domeniu in care oricine poate avea succes daca este un bun comunicator. Insa de fapt reclama s-a dezvoltat de-a lungul timpului inca din antichitate, si are o definitie mult mai ampla. Pentru a intelege ce este reclama am recurs la definitirea ei de catre mai multi cercetatori:  


Seyffert a spus ca Reclama este trezirea intentionata a atentiei si a interesului la persoane sau grupe de persoane in legatura cu bunuri materiale, in vederea procedurii cumpararii, Iar  Konig defineste reclama ca  actiunea metodica asupra psihicului uman cu scopul producerii unei inalte dispozitii voluntare in vederea dobindirii prin cumparare a obiectului prezentat de reclama.

Daca facem o conexiune dintre atentie si reclama, atunci reclama poate folosi doua procedee pentru stimularea atentiei, fie ea voluntara sau involuntara:
1) Un procedeu extrinsec, ce depaseste involuntar atentia si
2) Un procedeu intrisec, care creeaza o dispozitie voluntara a atentiei.

In categoria mijloacelor etrinseci pe care le utilizeaza reclama se pot distinge urmatoarele:
a) Intensitatea, care provoaca o rapida dispozitie de atentie involuntara.

b) Izolarea. Reclama vizuala e cu atit mai bine perceputa, cu cit lipsesc alti stimuli externi apropiati de reclama obiectiva, care au putinta sa distraga atentia si indreptindo  in alte directii. De aici tendinta de a monopoliza cu reclama un spatiu in intregime, o pagina intreaga etc.

c) Marimea. Marimea sau intinderea spatiala e al treilea factor extrisec capabil sa destepte atentia. Marimea reclamei trebuie sa nu depaseasca anumite limite pentru a putea intruni conditiile perceperii.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Ce este reclama?". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: RECLAMAreferate reclamace este reclamareferate marketing reclama
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...