Comertul cu amanuntul

Incarcat la data: 10 Martie 2011

Autor: lupascu dani

Pret: Gratuit

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 27 kb

1. Continutul activitatii, rolul economic si functiile comertului cu amanuntul


Comertul cu amanuntul reprezinta o forma a circulatiei marfurilor a carei functie consta in a cumpara marfuri pentru a le revinde consumatorilor finali, in cantitati mici si in stare de a fi intrebuintate. Comertul cu amanuntul detine un important rol in cadrul circuitului comercial al produselor, el reprezentand veriga intermediara cea mai importanta si de neinlaturat, in fluxul relatiilor producator-consumator.


Comertul cu amanuntul este infaptuit de societati comerciale cu capital public sau privat, regii autonome, cooperative, unitati proprii ale producatorilor, diverse organizatii obstesti, asociatii, etc.


Comertul cu amanuntul prezinta o anumita specificitate care este data de urmatoarele elemente: marfurile care se vand prin comertul cu amanuntul sunt destinate in cea mai mare parte consumului individual; vanzarea-cumpararea are loc prin intermediul relatiilor banesti; marfurile se desfac in partizi mici, corespunzator consumului unei persoane sau familii, intr-o anumita perioada de timp; prin vanzarea lor marfurile parasesc sfera circulatiei marfurilor, intrand in sfera consumului.


In cadrul desfacerilor cu amanuntul se cuprind urmatoarele categorii de operatiuni comerciale: vanzarile de marfuri alimentare, nealimentare, alimentatie publica cu plata in numerar sau pe credit; vanzarile de bunuri efectuate prin magazinele de consignatie, livrari de energie electrica si termica prin intermediul unitatilor specializate in distributia unor asemenea servicii, etc.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Comertul cu amanuntul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: COMERTULECONOMIEMARFURI
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan