Conceptul de marketing. Origine, terminologie, definitii

Incarcat la data: 27 Octombrie 2011

Autor: Banu Filip

Pret: Gratuit

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 13567 kb

1. Conceptul de marketing. Origine, terminologie, definitii.Conceptul de marketing, aparut in ultimele decenii ale secolului trecut, este considerat astazi factorul esential al succesului unei organizatii, fiind procesul de identificare, anticipare si satisfacere a cerintelor clientului intr un mod profitabil pentru ambele parti.


Una dintre cele mai acceptabile definitii este cea a lui P.Kotler in lucrarea Principiile marketingului : „marketingul este un proces social si managerial prin care indivizii sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii având o anumitã valoare".  Definitia ne demonstreaza ca "profitul", nu este privit in sensul strict contabil, ci desemneaza beneficiile, satisfactia ambelor parti: clientul si organizatia.


Specialistii apreciaza ca actualul nivel de trai de care beneficiaza tarile dezvoltate este rezultatul sistemului de marketing, pe care ele l-au creat si incorporat in activitatea mai intâi a organizatiilor economice si apoi si in organizatiile non profit. Aceasta politica de marketing cuprinde:


- cercetarea de marketing (determinarea nevoilor clientilor)
- strategia de marketing (dezvoltarea avantajelor competitive)
- marketingul targetat (selectarea pietei specifice pe care urmeaza sa activeze)
- mixul de marketing (determinarea modului in care se vor satisface nevoile clientului)
- evaluarea marketingului (analizarea calitatii satisfacerii nevoilor clientului).


Toate acestea sunt obligatorii ,pentru ca, spun specialistii :“Sistemul de marketing care ne ofera nivelul de trai ridicat este alcatuit din numeroase firme mari si mici, toate aflate in cautarea succesului. La acesta din urma contribuie mai multi factori : strategie competitiva, angajati implicati total in munca lor, sisteme informationale corespunzatoare, implementare pe masura. insa toate firmele de succes din ziua de azi au un lucru comun : sunt puternic orientate catre client si implicate in activitati de marketing”.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Conceptul de marketing. Origine, terminologie, definitii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MARKETINGORIGINEDEFINITIE
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...