distributia produselor

Incarcat la data: 27 Februarie 2011

Autor: ana maria

Pret: 50 credite

Numar pagini: 16

Tip fisier: zip

Marime fisier: 31 kb

In teoria si practica economica se utilizeaza mai multe notiuni, carora li se confera aceeasi acceptiune si anume: miscarea marfurilor, comercializarea marfurilor, dar distributia pare sa fie cea mai cuprinzatoare.

Distributia reprezinta o componenta a mixului de marketing care face legatura intre productie si consum. Prin politica de distributie se asigura punerea la dispozitia consumatorilor sau utilizatorilor a bunurilor si serviciilor realizate de o intreprindere producatoare sau prestatoare de servicii.


In tarile in care sistemul agroalimentar functioneaza pe principiile economiei de piata, filiera de produs incepe de la “poarta” fermierului (producatorului agricol) si se “incheie” la consumator, cand produsul, prelucrat sau nu, ajunge pe masa acestuia. Pe tot acest parcurs produsele agricole sunt transportate, transformate, conditionate, retransportate, pastrate si prezentate consumatorilor. Toate aceste activitati tin de sfera distributiei produselor agricole si alimentare, care se confrunta cu multe dificultati si este mult mai complexa decat sfera distributiei produselor industriale.

Dificultatile cu care se confrunta distributia produselor agricole si alimentare sunt legate de caracteristicile productiei acestor produse si ale cererii fata de ele. Astfel:

• productia agricola este indeosebi de natura alimentara, localizata neregulat in spatiu si timp si foarte dispersata;
• produsele sunt in marea lor majoritate sezoniere si perisabile;
• cererea de produse alimentare este, in general, foarte putin elastica sau chiar inelastica, in timp ce cererea de produse industriala poate fi speculativa (elastica), asteptandu-se cresterea stocurilor cu influente directe asupra scaderii preturilor.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "distributia produselor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MARKETINGPRODUSELORDISTRIBUTIA
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...