Impactul strategic al internetului asupra fidelizarii clientilor

Incarcat la data: 27 Ianuarie 2010

Autor: MariaTim

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 20 kb

Daca programele de atragere a clientilor si de vanzari on-line beneficiaza adesea de bugete foarte mari datorita capacitatii lor de a genera profituri pe termen scurt, programele de fidelizare pe Internet se disting prin incidenta pe termen mediu si lung si prin efectul adesea spectaculos asupra cresterii profitabilitatii unei firme.

Aproximativ 70% din bugetele de marketing on-line sunt destinate atragerii de noi clienti, cu toate ca  90% dintre venituri provin din relatiile cu clientii fideli .

   
Managerii de marketing ai unor firme cred ca reusesc sa genereze loialitatea clientilor pe website-uri doar prin programe de recompensare a fidelitatii, insa acestea reprezinta doar o componenta a unei strategii de fidelizare, deoarece se axeaza mai mult pe latura rationala a comportamentului clientilor, oferindu-le diferite avantaje si mai putin pe latura afectiva, care determina atasamentul fata de o marca pe termen lung.

Migrarea clientilor catre firmele concurente reprezinta un proces ce se manifesta pe orice piata si care trebuie prevenit prin conceperea si implementarea unor programe de fidelizare complexe. Relatia dintre o firma si clientii sai trebuie intretinuta si dezvoltata. Orice firma urmareste sa minimizeze rata de pierdere a clientilor, stiind ca exista o relatie invers proportionala intre acest indicator si profitabilitatea sa.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Impactul strategic al internetului asupra fidelizarii clientilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MARKETINGINTERNETclienti marketingmanagement strategic
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...