Indicatorii eficientei investitiilor

Incarcat la data: 27 Aprilie 2010

Autor: onu andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 32 kb

1. Indicatorii eficientei economice Eficienta economica poate fi caracterizata prin mai multi indicatori: a)    Indicatori generali ai activitatii economice; b)    Indicatori ai eficientei factorilor de productie; c)    Indicatori de structura ai resurselor consumate si indicatorii rezultatelor obtinute; d)    Indicatori specifici unor ramuri sau domenii de activitate.

a)    Indicatori generali ai activitatii economice: 1.    Rata profitului – reflecta capacitatea de a produce profit. De regula pentru aprecierea lui se ia în calcul profitul total obtinut si resursele consumate.
r =     unde:P = profit net Vn = profit brut  r = rata profitului

b)    Indicatori ai eficientei factorilor de productie:
1.    Cheltuieli sau costuri la 1.000 lei productie - acest indicator exprima volumul cheltuielilor efectuate pentru obtinerea unei productii în valoare de 1.000 lei. Ca =         unde:C = costul total Q = valoarea productiei.
2.    Productivitatea muncii – exprima eficienta cu care este cheltuita munca. W =      sau    W =    
unde:Q = valoarea productiei obtinuta N = numar salariati q = cantitatea de produse obtinute.
3.    Gradul de înzestrare tehnic al muncii – exprima valaorea capitalului fix care revine pe un angajat. Acest indicator ne da un indiciu despre dotarea tehnica si nivelul tehnologiei dintr-o societate comerciala.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Indicatorii eficientei investitiilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MARKETINGINDICATORIeficienta economica
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...