Informatiile in sistemul de marketing

Incarcat la data: 10 Mai 2010

Autor: onu andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 14 kb

Pentru a realiza analiza, planificarea, implementarea si controlul activitatii de marketing, managerii au nevoie de informatii despre cerere, clienti, concurenti, intermediari si alti factori care actioneaza la nivelul pietei. Un specialist in marketing a exprimat acest lucru prin urmatoarele cuvinte:”A conduce bine o firma inseamna a fi stapan pe viitorul ei; iar a fi stapan pe viitor inseamna a sti sa lucrezi cu informatia”. Operatorii de marketing considera tot mai mult informatia nu doar un element ajutator in adoptarea unor decizii mai bune, ci o adevarata valoare de marketing, care poate oferi detinatorului un avantaj competitiv.
   

Un sistem informational de marketing este format din persoane, echipamente si proceduri de culegere, selectie, analiza, evaluare si distributie la timp a unor informatii exacte, necesare factorilor de decizie din compartimentul de marketing al unei organizatii.

In figura de mai jos este prezentata structura unui sistem informational de marketing. Sistemul informational de marketing incepe si se sfarseste cu manageri de marketing. in primul rand, el evalueaza nevoile de informare. in al doilea rand, el este cel care furnizeaza informatiile necesare din inregistrarile interne ale firmei, prin activitatile de supraveghere a pietei si prin cercetarile de marketing. Analiza informatiilor contribuie la prelucrarea acestora, in asa fel incat ele sa fie cat mai utile. in sfarsit, sistemul informational distribuie managerilor informatiile la timp si in forma corespunzatoare, pentru ca ei sa le poata folosi in planificarea, implementarea si controlul activitatilor de marketing.

Efectuarea oricarui studiu de piata presupune folosirea unui volum mare de informatii provenite din diferite surse. intreprinderea poate culege informatii comerciale din trei surse diferite: interne, documentare si primare. Fiecare prezinta multiple avantaje si inconveniente.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Informatiile in sistemul de marketing". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: INFORMATIIMARKETINGmarketing in turism
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan