Internetul bancar

Incarcat la data: 24 Aprilie 2010

Autor: ochiana geanina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 62 kb

Aparitia internetului este considerata ca cel mai important eveniment din a doua jumatate a secolului XX din punct de vedere al impactului in economie si societate. In 1966, Paul Barand de la RAND Corporatin emite conceptul transmisiei dinamice a pachetelor de date intr-o retea descentralizata si stabileste anumite principii de functionare.

In 1968, Laboratorul National de Fizica al Angliei construieste pe baza acestui concept primul prototip de retea si in continuare alte firme, in special americane, construiesc retele cu un numar din ce in ce mai mare de calculatoare. Din 1982, sistemul devine domeniu public si internetul se dezvolta vertiginos devenind o necesitate. Potrivit publicatiei International Telecommunication Union, internetul dispunea la finele anului 2003 de aproape 700 mil. de utilizatori (peste 100 mil. in 1991), din care 32% in Europa, 31% in Asia/Pacific, 30% in SUA si Canada. Pe sectoare economice, la nivel mondial, ponderea operatiunilor prin internet era de 44% in sistemul bancar, 29% in comunicatii si media, 25% in distributie, 16% in asigurari. In Romania, internetul cunoaste o evolutie mai modesta, in anul 2003 fiind sub 0,1 mil. utilizatori pentru toate tipurile de plati electronice fara carduri.

12.1 INTERNETUL BANCAR – CANAL DE COMUNICARE

Operatiunile bancare prin internet au aparut dupa anul 1990, iar in Romania din 2000 si acestea sunt strans legate de comertul electronic si plata electronica a serviciilor. Internetul bancar mareste foarte mult gradul de libertate al celor care fac plati sau transfera fonduri, nefiind legati de drumul la ghiseul bancar. Mai mult, internetulbancar poate fi accesat de la orice calculator conexat la internet, deci emitentul instructiunii de plata poate sa nici nu posede un calculator la domiciliu. Internetul bancar ofera posibilitatea nu numai a efectuarii operatiunilor bancare dar si a obtinerii informatiilor financiar-bancare necesare pentru gestionarea fondurilor si luarea deciizilor. Din acest punct de vedere, Walter Wriston, presedintele Citicorp, afirma in 1985 ca “informatia despre bani este mai valoroasa decat banii insisi”. Internetul pune pe deplin in valoare aceasta resursa.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Internetul bancar". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CARDURIfinante si banciplati onlinecurs internet
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan