Lideri versus manageri

Incarcat la data: 09 Mai 2010

Autor: MIHAELA MIRON

Pret: 50 credite

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 37 kb

Leaders must be seen to be up front, up to date, up to their jobs and up early in the morning LORD SIEFF, Chairman, Marks & Spencer Leadership is learned although I can not explain entirely how is learned. The ability to lead and to inspire others is far more instinctual than premeditated. The ultimate nature and quality of that leadership comes out of the innate character and personality of the leader himself.

HAROLD GREEN, CEO, ITT Company
“There is an attribute without each leadership cannot exist: COURAGE’’
MICHAEL EDWARDES, CEO, BL Company                                          
     S-au spus multe despre lideri si manageri si in literatura de specialitate s-au scris si mai multe. Interesul meu in  ceea ce priveste acest subiect se va concretiza in urmatoarele :
-    Comparatia leader vs manager. Exista diferente?
-    Ce are special un lider ?
-    Cum poti deveni un lider de succes?
-    in cautarea eroului postindustrial – liderul total.
-    Liderul de profesie.

Acest subiect este extrem de delicat. Oricum necesitatea abordarii sale dintr-un punct de vedere stiintific datorita noului mediu de afaceri international s-a dovedit a fi utila. Contributia unor oameni remarcabili in acest domeniu unde managementul se intersecteaza cu psihologia grupurilor si cu teoriile behavioriste ale organizatiilor s-a tradus printr-o crestere a profesionalismului in abordarea acestei probleme.
intotdeauna in istorie calitatea liderilor a fost de prima importanta. Indiferent unde era ceruta, in razboaie  sau in afaceri  ea s-a dovedit determinanta in hotararea rezultatelor. in afacerile internationale liderul a devenit din ce in ce mai necesar, caci diversificarea si globalizarea fac din ce in ce mai dificila activitatea de conducere a firmei.
Liderul a devenit astazi elementul vital al unei afaceri de succes. Spunand lider, si nu manager presupuneti ca exista o diferenta intre aceste doua notiuni. Este acest lucru adevarat? Fara indoiala ca da.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Lideri versus manageri". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MANAGERMARKETINGLeader
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...