Marketing

Incarcat la data: 10 Iunie 2011

Autor: Goleanu Mihaela

Pret: Gratuit

Numar pagini: 86

Tip fisier: zip

Marime fisier: 553513 kb

Se spune ca e inutil sa opresti scurgerea timpului si ca cel mai bine este sa inveti sa mergi in aceeasi directie cu el. Succesul deplin nu este asigurat atunci cand privesti dinspre tine spre ceea ce e in jurul tau, ci atunci cand privesti dinspre mediul in care existi si actionezi catre eul tau. Intr-un mod asemanator functioneaza si sistemul economic, cu toate componentele acestuia: pentru a-si asigura succesul firmele au nevoie de o viziune asupra activitatii lor orientata din exterior catre interior. Daca firma poate intelege schimbarile care intervin permanent in cadrul mediului in care opereaza, atunci va putea profita din plin de eventualele ocazii favorabile ale pietei, cu conditia sa se axeze pe reactia la timp.


Abordarea mediului ambiant si a interdependentelor dintre acestea  si organizatie, in contextul tranzitiei spre economia de piata, constituie o problema de maxima importanta, la a carei rezolvare marketingul strategic este chemat sa aiba un rol decisiv. Aceasta cu atat mai mult cu cat cunoasterea in detaliu a multitudinii de variabile exogene si endogene ce influenteaza organizatia este de natura sa-i asigure o functionalitate eficienta, intr-un mediu concurential din ce in ce mai acerb. Relativitatea importantei impactului se datoreaza modului in care organizatia a anticipat si s-a pregatit pentru receptionarea mesajului respectiv.


Lucrarea prezenta este structurata in cinci parti distincte, a caror capitole reprezinta defapt etapele procesului de planificare strategica atat la nivelul superior, al corporatiei, cit si la cel al unitatii strategice.


Primul capitol, denumit generic “Concepte de baza ale marketingului strategic”, urmareste intr-o prima etapa evolutia notiunilor de marketing si marketing strategic, in contextul schimbarilor profunde la nivelul firmelor, dar si la nivelul intregii economii pe ansamblu. Nevoia de adaptare la noua conjunctura a pietelor, a condus la implementarea sistemelor planificate de marketing, sisteme care pot anticipa, reactiona si genera schimbarea in avantajul firmei. Exista insa si o serie de bariere in interpretarea notiunii de planificare strategica, bariere ce influenteaza implementarea procesului, putand genera activitati ineficiente.


In capitolul 2, cu titlul “Scurt istoric si obiective”,se  prezinta o scurta istorie a concernului METRO AG pe plan international si cucerirea pietei din Romania. Unitatea strategica METRO Sibiu si scurta sa evolutie,  reprezinta punctul de pornire al lucrarii, unitate ce va fi analizata  pe parcursul urmatoarelor capitole.


 Capitolul “Analiza situatiei strategice”, este o prezentare a situatiei existente, o analiza a mediului intern si extern in care firma isi desfasoara activitatea, pe baza caruia se va contura viitoarea strategie. Fiind cea mai ampla si dificila etapa a planificarii, in care se analizeaza aspectele legate de situatia stategica si obiective, atentia acordata este relevanta prin  importanta sa  in activitatea viitoare a firmei.


Partea cea mai dinamica a lucrarii este prezentata in capitolul “Imple-mentarea strategiei”, in care se concretizeaza strategia, pe baza alternativelor strategice  si se previzioneaza efectele aplicarii acesteia.


Capitolul IV, “Alocarea resurselor si controlul” prezinta atat sub aspect financiar, costul implementarii strategiei, cat si performantele obtinute comparativ cu cele previzionate. Reprezentarea grafica, cu ajutorul programelor de marketing,  reprezinta partea finala a lucrarii, prin care se stabileste traseul activitatilor planificate pe parcursul implementarii strategiilor de marketing.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Marketing". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...