Masurarea si scalarea fenomenelor in cercetari de marketing

Incarcat la data: 26 Ianuarie 2011

Autor: Paula S

Pret: Gratuit

Numar pagini: 1

Tip fisier: zip

Marime fisier: 6 kb

Masurarea reprezinta procesul de exprimare simbolica, numerica sau nenumerica, a gradului in care un fenomen, un proces sau un indicator ce reflecta evolutia preferintelor sau a pietei, poseda o anumita caracteristica. Prin masurare se urmareste cuantificarea gradului in care un anumit obiect poseda o anumita proprietate, sau, altfel spus, determinarea nivelului la care ajunge in privinta variabilei respective.
     

Instrumentul cu ajutorul caruia se realizeaza masurarea poarta denumirea de scala, iar activitate de construire a scalelor se numeste scalare. Spre exemplu, scalarea variabilei sex conduce la definirea a doua categorii: barbati si femei, iar fiecare dintre persoanele chestionate se va incadra intr-o singura grupa. Se respecta astfel, o conditie de baza in construirea scalelor, si anume ca o anumita valoare sa poata fi incadrata intr-o categorie si numai una.

Asadar, scalele sunt instrumente de masura si ele se regasesc, in cercetarile de marketing, in chestionar, sub forma intrebarilor si a variantelor de raspuns.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Masurarea si scalarea fenomenelor in cercetari de marketing". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEMARKETINGcercetari de marketing
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...