Metoda arborelui stochastic de decizie

Incarcat la data: 16 Iunie 2010

Autor: durnea angela

Pret: Gratuit

Metodologia analizei riscului nu permite evaluarea acelor decizii interdependente care apar la momente diferite de timp (secventializarea deciziilor). Aceasta deficienta a fost remediata de Hespos si Strassmann care au eleaborat un model care sa cuprinda alaturi de analiza riscului si analiza  deciziilor secventiale adoptate in diferite momente determinate in timp.

Combinarea analiziei riscului cu metoda arborelui conventional a condus la metoda arborelui stochastic de decizie. in cadrul acestei metode se opereaza simultan atat cu incertitudinea cat si cu elaborarea secventiala a deciziilor.

Pentru determinarea unei secvente de decizii cu caracter optimal sau aproape optimal, sunt evaluate toate combinatiile de decizii posibile, atat in functie de speranta matematica a rezultatelor cat si de aversiunea fata de risc a decidentului.

Arborele stochastic de decizie difera de cel conventional prin urmatoarele aspecte: nodurile de evenimente probabile sunt inlocuite cu distributii de probabilitati; rezultatele tuturor combinatiilor de decizii sunt inlocuite cu distributii de probabilitati; distributiile de probabilitati ale rezultatelor pot fi analizate cu ajutorul conceptelor de preferinta si risc. Includerea distributiilor de probabilitati pentru valorile asociate cu diferite evenimente este similara cu adaugarea unui numar mare de ramuri in fiecare din nodurile eveniment. Deoarece arborele stochastic se bazeaza pe simulare, acest lucru nu este necesar, in fapt numarul ramurilor este redus la una singura, ceea ce practic elimina nodurile eveniment. in locul acestora, la fiecare punct la care apare un nod eveniment se efectueaza pentru fiecare iteratie a simularii o selectie dintr-un model economic probabilistic, iar valoarea selectionata este utilizata pentru a calcula valoarea prezenta a iteratiei respective. Sigura ramura care porneste din acest nod simplificat se extinde spre punctul de decizie urmator sau spre capatul arborelui. in acest fel arborele de decizie este mult simplificat.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Metoda arborelui stochastic de decizie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MARKETINGMETODAdecizie
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...