Organizarea activitatii de marketing

Incarcat la data: 07 Aprilie 2011

Autor: florea maria

Pret: Gratuit

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 14 kb

Un instrument important al infaptuirii scopurilor si obiectivelor oricarei intreprinderi il constituie organizarea activitatii de marketing.


Acceptarea orientarii de marketing de catre intreprindere implica si o noua viziune in plan organizatoric, care sa creeze cadrul favorabil subordonarii intregii activitati, obiectivul de a satisface in conditiile optime exigentele consumatorului. Aceasta presupune, ca in atitudinea atât a conducerii, cât si a intregului personal, sa se reflecte insusirea opticii de marketing, prin maniera in care se aplica principiile managementului modern la toate nivelurile intreprinderii si in activitatea de marketing.

 

12.1. Organizarea - functie a procesului de management
Conducerea activitatii de marketing presupune previzionarea, organizarea si coordonarea ei cu celelalte activitatii ce se desfasoara in cadrul organizatiei, dar si antrenarea intregului personal la insusirea si adoptarea opticii de marketing, precum si controlul modului de infaptuire a politicii de marketing elaborata in intreprindere.


Procesul complex de conducere a activitatii de marketing inseamna in primul rând, anticiparea evolutiilor posibile ale fenomenelor pietii in anumite conditii probabile, pentru o perioada de timp mai lunga sau mai scurta, deoarece “a conduce inseamna a prevedea”.


Previziunile de marketing sunt estimari ale nivelelor variantelor de marketing pentru perioadele urmatoare, pe baza evolutiei factorilor endogeni si exogeni care le influenteaza, in vederea diminuarii riscului, a evitarii incertitudinii si a incadrarii activitatii prezente intr-o viziune de larga perspectiva, ceea ce permite indeplinirea unor importante functii: “furnizarea de informatii privind tendintele posibile ale unor fenomene de piata (cerere, vânzari etc.); estimarea efectelor ce vor fi generate in viitor de catre deciziile si actiunile prezente; elaborarea alternativelor strategice si posibile de alegere a strategiei optimale”. (G. Marinescu, “Previziuni de marketing” in vol. V. Munteanu – coord. -“Bazele marketingului”, Editura Graphix, Iasi, 1992, p.168.).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Organizarea activitatii de marketing". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: OrganizareMARKETINGACTIVITATE
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...