Organizarea procesuala

Incarcat la data: 10 Mai 2010

Autor: onu andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 15 kb

Conceptele de functiunea intreprinderii si functie a managementului, precum si alte notiuni strans legate de acestea (activitatea, sarcina, operatia, atributia s.a.) au o importanta deosebita in conceperea sistemului de productie, in functionarea acestuia precum si in intelegerea functionarii intreprinderii.

In literatura de specialitate in domeniul managementului (Nicolescu, O., Verboncu, I., Management, 1995, 1997, 1999) se considera ca in cadrul functiei de organizare a managementului, la conceperea sistemului si a structurii organizatorice a acestuia, se disting doua grupuri de activitati, diferite atat din punct de vedere al continutului, cat si al scopului.

Primul grup de activitati are ca scop sa determine ce trebuie intreprins (realizat) in intreprindere pentru ca obiectivele acesteia sa fie realizate. Pentru aceasta se stabilesc activitatile ce trebuie desfasurate si lucrarile necesare pentru ca obiectivele sa fie realizate, prin indeplinirea corespunzatoare a functiunilor intreprinderii si a functiilor managementului.

Aceasta parte a functiei de organizare poarta denumirea de organizare procesuala.
Al doilea grup de activitati are ca obiectiv sa stabileasca cine, cand si cum trebuie sa realizeze activitatile, pentru asigurarea unui grad de eficienta cat mai ridicat.
Aceasta parte a functiei de organizare poarta denumirea de organizare structurala si este descrisa in capitolul urmator (capitolul al IV-lea).

3.1. Functiunile intreprinderii, definire, clasificare

Functiunile firmei sunt subdiviziuni cuprinzatoare ale sistemului intreprindere, reprezentand anumite grupari ale tuturor activitatilor care se desfasoara in cadrul sistemului firma, inclusiv a activitatilor legate de relatia cu mediul ambiant.
Delimitarea domeniilor presupune existenta unui cvasiconsens ca principalele domenii de activitate, respectiv de functiuni din cadrul unei intreprinderi sunt cinci :
1.Functiunea de cercetare-dezvoltare
2.Functiunea de productie sau operationala
3.Functiunea comerciala
4.Functiunea financiar-contabila
5.Functiunea de personal (resurse umane).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Organizarea procesuala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MARKETINGforme de organizare
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan