Organizarea structurala a unitatii economice

Incarcat la data: 10 Mai 2010

Autor: onu andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 30 kb

5 (1 review)

Organizarea ca functie a managementului vizeaza realizarea activitatilor prin care se pun bazele conceperii sistemului si ale asigurarii conditiilor optime pentru functionarea acestuia. Altfel spus, organizarea este functia managementului care realizeaza determinarea, enumerarea si gruparea activitatilor necesare, precum si complexul de masuri menite sa asigure realizarea obiectivelor printr-o folosire cat mai rationala a resurselor materiale, umane si de alta natura.

Daca organizarea procesuala raspunde la intrebarea CE trebuie facut? pentru indeplinirea in cele mai bune conditii a functiunilor intreprinderii si a functiilor managementului, organizarea structurala trebuie sa raspunda la intrebarea CINE, CaND si CUM actioneaza? pentru ca obiectivele sa fie indeplinite.
in cazul sistemului intreprindere, elementele sale reprezinta numai conditiile materiale ale acestuia, care pentru a deveni sistem functional este necesar ca:
acestea sa se regaseasca in totalitatea lor;
sa se realizeze proprietatile lor functionale;
sa se determine formele si mijloacele rationale de unire si de actiune reciproca;
cu ajutorul formelor concrete de munca sa se stabileasca legaturile rationale dintre elemente si prin aceasta sa se creeze conditiile pentru desfasurarea proceselor in sistemul respectiv. (Vagu, P., Dumitru, G., 1972, p.95).
Cea mai mare parte a acestor cerinte sunt satisfacute prin organizarea structurala a intreprinderii.

2. Definirea structurii organizatorice si a elementelor
fundamentale ale acesteia

Structura organizatorica a intreprinderii reprezinta ansamblul posturilor si compartimentelor de munca ce o compun , modul de constituire, grupare si subordonare a acestora, precum si principalele legaturi ce se stabilesc intre ele in vederea asigurarii indeplinirii in cele mai bune conditii a obiectivelor unitatii economice.
Ea exprima modul in care se alcatuieste (realizeaza) un ansamblu, pornind de la elementele sale constitutive.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Organizarea structurala a unitatii economice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MARKETINGforme de organizare
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...