Politica de pret

Incarcat la data: 20 Aprilie 2010

Autor: toncea camelia

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 9 kb

Politica de pret este o componenta a mix-ului marketingului si are o importanta deosebita atat pentru organizatie, cat si pentru economie, in general. Pretul este un element al mix-ului deosebit de important atat pentru economie, cat si pentru organizatie. Pretul este un regulator de baza al sistemului economic.

La nivel de organizatie
pretul are un triplu rol: este un mijloc de masura a gradului de valorificare a resurselor intreprinderii, o modalitate de recuperare a cheltuielilor efectuate pentru realizarea produsului si un indicator al capacitatii organizatiei de adaptare la mediu.

Obiectivele pretului si factorii care influenteaza determinarea acestuia
La stabilirea obiectivelor preturilor, conducerea organizatiei trebuie sa urmareasca concordanta acestora cu obiectivele sale de ansamblu, precum si cu obiectivele de marketing.
Printre categoriile de obiective ale pretului se intalnesc frecvent urmatoarele categorii:
- orientate spre profit;
- orientate spre vanzari;
- orientate spre mentinerea situatiei actuale.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Politica de pret". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MARKETINGpolitica de pret
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan