Politica de pret

Incarcat la data: 26 Mai 2010

Autor: Manciu Corina

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 14 kb

5 (1 review)

Pretul reprezinta valoarea de schimb pentru produsele sau serviciile oferite si cuprinde costurile de productie si de vanzare, incluzand un adaos comercial din care o parte reprezinta profitul vanzatorului. El constituie rezultatul confruntarii intereselor economice ale purtatorilor cererii si a ofertei, sub influenta productiei si a pietei.

Pretul este cea mai mobila componenta a mixului de marketing. El poate fi modificat rapid, spre deosebire de celelalte componente ale mixului de marketing, iar schimbarile de pret atrag de regula un raspuns imediat din partea pietei. in acelasi timp pretul este si component mixului de marketing mai putin controlabila de catre intreprindere.

Aceste doua caracteristici, care reprezinta pentru aceasta politica principalul avantaj si
dezavantaj, fac din aceasta componenta a mixului de marketing o „piatra de incercare” a oricarei conduceri a intreprinderii.
   
Preturile in marketing reprezinta o variabila majora pentru determinarea volumului si valorii vanzarilor intreprinderii, precum si a marimii veniturilor brute si nete ale acesteia. Preturile influenteaza toate cheltuielile si rezultatele intreprinderii, beneficiul rezultand ca diferenta dintre veniturile realizate si costuri.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Politica de pret". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MARKETINGrecenziepolitica de pret
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...