Procesul derularii controlului financiar

Incarcat la data: 27 Aprilie 2010

Autor: onu andreea

Pret: 80 credite

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 25 kb

Procesul de stabilire a starilor de fapt in legatura cu activitatile financiare, implica parcurgerea mai multor etape corelate intre ele, care fac parte din procesul de exercitare a controlului financiar. Derularea controlului financiar pe parcursul mai multor faze nu inseamna ca acest proces este fragmentat, care afecteaza negativ finalizarea controlului in conditii de performanta. Din contra, existenta acestor etape si mai ales realizarea tuturor activitatilor componente fiecarei faze, constituie garantia finalizarii in bune conditii a actiunilor de control financiar.

In realizarea controlului financiar, trebuie urmate urmatoarele etape: - Programarea si pregatirea controlului financiar; - Efectuarea efectiva a controlului financiar si intocmirea actelor de control financiar; - Valorificarea constatarilor controlului financiar. In continuare, prezentam continutul fiecarei etape si modul in care ea se desfasoara.

2. Programarea si pregatirea actiunilor de control financiar.

in cadrul etapei de programare a actiunilor de control financiar sunt stabilite obiectivele de control, entitatile care vor fi supuse controlului, precum si termenele de finalizare a verificarilor.
Necesitatea programarii activitatilor de control financiar este determinata de faptul ca organele de control au obligatia de a verifica in totalitate obiectivele stabilite, precum si de modul de orientare a actiunilor de verificare in directia evitarii suprapunerilor si paralelismelor, prin eliminarea repetarii unor controale pe aceleasi probleme si prin necuprinderea in verificare succesiva a acelorasi entitati.

in aceste conditii, programul de control constituie un instrument esential al controlului financiar care cuprinde obiectivele care urmeaza a fi incluse in actiunile de control financiar, defalcate pe forme de control, termenul de finalizare a controlului, a persoanelor care-l executa, precum si a subiectilor care vor constitui obiectul verificarii.
La programarea activitatilor de control financiar, persoanele cu atributii de control, implicate in elaborarea programului, trebuie sa asigure respectarea competentelor de control, stabilite prin normele legale, fiind interzise incalcarea si depasirea prerogativelor.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Procesul derularii controlului financiar". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MARKETINGProcescontrol financiar
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan