Publicitate si planificare media

Incarcat la data: 06 Iunie 2011

Autor: sarpe oana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 128823 kb

Brief de comunicare
Agentia de turism EXIMTUR


1. PIATA


Turismul romanesc incearca sa-si dezvolte, odata cu integrarea in Uniunea Europeana, criterii de recunoastere definitorii la nivel global, privind calitatea serviciilor oferite si a obiectivelor naturale sau culturale de care dispune in prezent. Aceasta incercare este determinata de faptul ca Romania a incetat sa mai fie o destinatie turistica atractiva din cauza concurentei, a ofertei limitate, infrastructurii si serviciilor necorespunzatoare, potrivit strategiei de dezvoltare a turismului romanesc publicata de Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT).

 


Toate tipurile de programe oferite de Romania intampina o concurenta acerba pe pietele vest-europene, in timp ce destinatiile concurente ofera o gama variata de facilitati pentru toate categoriile de turisti. De asemenea, oferta romaneasca este relativ limitata, restransa la cateva statiuni, iar in cadrul acestora doar la cateva hoteluri. Serviciile sunt inferioare celor de pe destinatii concurente precum Bulgaria, Turcia, Grecia sau Cipru, in timp ce agrementul nu se ridica la nivelul ofertei din alte tari.

 

La aceste probleme se adauga infrastructura tehnico-rutiera necorespunzatoare, lipsa unor hoteluri de comfort superior in marile orase si in statiunile turistice de interes international. Din punct de vedere al raportului calitate-pret, Romania a incetat sa mai fie o piata turistica atractiva.

 


Intrarea in Europa a dus la mai multa circulatie si asta ne prinde bine. Totodata se simte ca tot mai multi romani isi permit macar un concediu pe an, desi procentul celor care-si permit in comparatie cu cei care-si petrec concediul acasa este inca mic. Premize bune pentru agentiile de turism. Dar si riscuri. Marii touroperatori mondiali sau retailerii au inteles si ei ca Romania este o tara comunitara si ca are un ritm de crestere in domeniul turismului demn de luat in seama.

 


Comparativ cu celelalte tari Central si Est Europene, Romania se prezinta modest in ceea ce priveste performantele economice ale industriei turismului: lipsa unui program de actiuni coerent si stabil privind dezvoltarea turismului si lipsa fondurilor de investitii destinate dezvoltarii, modificarii si reabilitarii infrastructurii generale si specifice, ca urmare a procesului lent si complicat al privatizarii, aplicarii unei fiscalitati neadecvate, inexistenta unor facilitati in domeniul creditelor bancare.

 


Romania poate miza pe resursele sale naturale si culturale, pe imbunatatirea conditiilor si serviciilor de cazare si nu numai, si nu in ultimul rand pe modernizarea infrastructurii, pentru a facilita accesul in zonele cu potential turistic, dar si pe o activitate de prezentare interna si internationala a potentialului turistic.

 


Turismul reprezinta unul dintre cele mai importante sectoare ale economiei mondiale, reprezentand in 2006, 10,6 % din PIB-ul mondial, si oferind 230 milioane de locuri de munca. Pentru multe tari emergente, turismul este o cale de dezvoltare, cu un impact asupra reducerii saraciei. Destinatiile din tarile in curs de dezvoltare au reprezentat 40,3 % din piata turismului in 2005, iar numarul calatorilor din tarile mai putin dezvoltate s-a triplat intre 1990 si 2005.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Publicitate si planificare media". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MEDIAPUBLICITATEbrief
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...