Raport Cercetare de Marketing - Brand Cunoscut vs Brand No Name

Incarcat la data: 18 Martie 2011

Autor: little byby

Pret: 80 credite

Numar pagini: 47

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1471 kb

ADIDAS si NIKE sunt 2 din cele mai importante companii producatoare de adidasi, haine, accesorii si echipament sport, alaturi de REEBOK si PUMA. Ambele companii exploateaza la maximum toate metodele pentru cresterea vanzarilor si imbunatatirea imaginii pe plan mondial. Atat Adidas cat si Nike au investit sume fabuloase in promovarea pe internet, internet marketingul avand un rol foarte important in strategia pe termen lung a ambelor companii.


O scurta fila din istoria Adidas: Visul a inceput in 1920 cand Adi Dassler a creat primul model de adidasi in Herzogenaurach, Germania. in 1948 compania Adidas a fost fondata, asa cum o stim azi, cu logo-ul cu trei linii. Din faza incipienta, adidas a avut in ADN trei gene care aveau sa marcheze atitudinea companiei pe piata, si anume: sa produca cel mai bun pantof sport, in conformitate cu cerintele pietei; sa protejeze atletii de accidentari prin abordarea unor metode de protectie moderne si eficiente; realizarea unor echipamente durabile. Odata cu trecerea timpului, brand-ul a evoluat, fiind in 2008 poate cel mai important producator de haine si adidasi pe plan mondial.


O scurta fila din istoria Nike: Ceea ce initial a fost Blue Ribbon Sports in 1962 a devenit Nike Inc in 1972, cu sediul in Beaverton, Oregon. Numele brandului provine de la zeita victoriei in mitologia greaca, fondatorii fiind Bill Bowerman, si Phil Knight. De la inceputul modest si pana la prezentul care pune Nike in varful piramidei producatorilor de haine, accesorii sport, echipamente si adidasi, alaturi de Adidas, Reebok si Puma, compania a trecut prin mai multe etape, amintim cumpararea CONVERSE (cunoscut brand de tenesi si haine).


Cu scopul de a castiga cota de piata, atat Nike cat si Adidas, au demonstrat ca internetul reprezinta o metoda fiabila pentru testarea cerintelor pietei si studiul comportamentului cumparatorilor.
In anii ‘40 Adolph si Rudolf Dassler, au gasit drumul spre success, Rudolf a creat marca Puma (in timp ce fratele sau a creat marca Adidas).   


O scurta fila din istoria Puma: Desi Puma era o companie noua, Rudolf avea deja destule cunostinte despre adidasi. inainte ca Rudolf si Adolph Dassler sa mearga pe drumuri separate, au fost proprietarii Gebruder-Dassler Schuhfabrik, o companie de incaltaminte. Mai exact, Puma a fost infiintata in 1948, si primul adidas scos pe piata a fost numit Atom, acesta fiind un adidas pentru fotbal. Nu mult dupa acest eveniment, multi atleti au inceput sa poarte Puma in cadrul unor evenimente majore.

 

In 1952 atletul Josef Barthel a purtat adidasi Puma si a castigat Medalia Olimpica de Aur. in 1956 a fost introdus si insemnul cu dunga, care a fost folosit mult timp. De abia in 1968 a fost introdusa emblema Puma (forma de pisica), iar in acelasi an s-a produs un mare eveniment: Tommie Smith, care a castigat medalia olimpica de aur pentru 200 m in Mexic purta adidasi Puma.

 

In momentul urcarii pe podium a stat descult si cu adidasii langa el. in acelasi timp, colegul de echipa John Carlos impreuna cu Tommie Smith, au facut un gest semnificativ pentru tratamentul malitios aplicat asupra comunitatii afro-americane in acel moment. Smith si-a lasat adidasii Puma pe podium pentru ca toata lumea sa vada. Mai tarziu ambii olimpicii au fost interzisi la Jocurile Olimpice. Alti atleti care au purtat Puma sunt: Diego Maradona, Boris Becker care semneaza pe modelele “Puma Beck Ace".


O fila din istoria Reebok: Istoria marcii Reebok a inceput in 1895, cand Jozef  William Foster – locuitorul oraselului englez Bolton a pus pe talpa pantofilor sai sportivi cateva tinte si a confectionat astfel prima pereche de incaltaminte cu sipuri din istorie. Catre 1958 nepotii fondatorului, Jozef si Jefri Foster au fondat o noua companie cu denumirea Reebok. Acest cuvint inseamna o antilopa africana cu coarne ascutite. Tradittile si experienta firmei "J.W. FOSTER & SONS" au fost utilizate in compania Reebok. Foster intotdeauna acorda atentie executarii si calitatii incaltamintei, gratie acestui lucru Reebok a obtinut o reputatie perfecta.


DEFINIREA PROBLEMEI DE CERCETARE

Obiectivul prezentului studiu de cercetare este indreptat asupra atitudinilor si opiniilor populatiei clujene in ceea ce priveste brand-urile de haine.

Studiul de fata este o cercetare cantitativa si doreste sa evalueze prin prisma mai multor aspecte ce caracterizeaza un articol vestimentar, care este opinia populatiei vis a vis de brand-urile consacrate dar si fata de cele mai putin cunoscute. Dorim sa aflam care este preferinta oamenilor in domeniul vestimentar, care sunt factorii determinanti pentru alegerea facuta, in ce masura influnteaza pretul actul de cumparare, cat de imporante sunt hainele pentru ei, care este frecventa de cumparare, de unde prefera sa faca astfel de cumparaturi, care sunt caracteristicile dorite pentru o haina, de asemenea care sunt cele mai cunoscute marci, toate aceste aspecte fiind privite prin prisma indicatorilor socio – demografici precum varsta, sexul, venitul lunar, studiile absolvite si profesie.

Solicitantul acestei lucrari este Catedra de Marketing a Facultatii de stiinte Economice din cadrul UBB, sub forma unui proiect de cercetare menit sa familiarizeze studentii institutiei mentionate mai sus, cu problema cercetarilor de marketing, modalitatea de desfasurare a acestora precum si analiza rezultatelor, realizatorii ei fiind un grup de trei studente in anul II la specializarea Marketing.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Raport Cercetare de Marketing - Brand Cunoscut vs Brand No Name". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CERCETARERAPORTBrand
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...