Referat Managementul marketingului

Incarcat la data: 03 Martie 2010

Autor: Mihaela

Pret: 50 credite

Numar pagini: 16

Tip fisier: zip

Marime fisier: 25 kb

Managementul marketingului reprezinta activitatea de analiza, planificare, implementare si control a programelor care vizeaza crearea, promovarea si mentinerea avantajelor rezultate in urma schimburilor menite sa satisfaca obiectivele organizatiei.

Managementul marketingului vizeaza atingerea obiectivelor de marketing, avand in vedere resursele organizatiei si situatia pietei, precum si planificarea si executia activitatilor necesare pentru atingerea obiectivelor. Daca acestea sunt indeplinite corespunzator, nevoile consumatorilor sunt satisfacute in conditii superioare, avand loc totodata si eficientizarea activitatii organizatiei.

Pe langa cele doua functii de baza ale managementului, organizarea si executia, managementul marketingului are doua functii distincte- vanzarea produselor si dezvoltarea si implementarea noilor produse. Ambele sunt importante, dar pentru ca organizatia sa desfasoare o activitate profitabila, cele doua functii trebuie sa se dezvolte simultan.

Rolul cercetarii de marketing in procesul decizional
Intregul proces al cercetarii de marketing urmareste sa raspunda problemelor cu care se confrunta managerii in privinta alegerii celei mai adecvate variante de actiune.
           
Cercetarea de marketing vizeaza identificarea variantelor decizionale si evaluarea fiecareia prin prisma obiectivelor firmei, a posibilitatilor de crestere a profiturilor si a gradului de satisfacere a necesitatilor clientilor.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Managementul marketingului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMARKETINGmanagementul marketingului
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...