Referat Managementul marketingului

Incarcat la data: 03 Martie 2010

Autor: Mihaela

Pret: 50 credite

Numar pagini: 16

Tip fisier: zip

Marime fisier: 25 kb

Managementul marketingului reprezinta activitatea de analiza, planificare, implementare si control a programelor care vizeaza crearea, promovarea si mentinerea avantajelor rezultate in urma schimburilor menite sa satisfaca obiectivele organizatiei.

Managementul marketingului vizeaza atingerea obiectivelor de marketing, avand in vedere resursele organizatiei si situatia pietei, precum si planificarea si executia activitatilor necesare pentru atingerea obiectivelor. Daca acestea sunt indeplinite corespunzator, nevoile consumatorilor sunt satisfacute in conditii superioare, avand loc totodata si eficientizarea activitatii organizatiei.

Pe langa cele doua functii de baza ale managementului, organizarea si executia, managementul marketingului are doua functii distincte- vanzarea produselor si dezvoltarea si implementarea noilor produse. Ambele sunt importante, dar pentru ca organizatia sa desfasoare o activitate profitabila, cele doua functii trebuie sa se dezvolte simultan.

Rolul cercetarii de marketing in procesul decizional
Intregul proces al cercetarii de marketing urmareste sa raspunda problemelor cu care se confrunta managerii in privinta alegerii celei mai adecvate variante de actiune.
           
Cercetarea de marketing vizeaza identificarea variantelor decizionale si evaluarea fiecareia prin prisma obiectivelor firmei, a posibilitatilor de crestere a profiturilor si a gradului de satisfacere a necesitatilor clientilor.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Managementul marketingului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMARKETINGmanagementul marketingului
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...