Referat Marketing - Piata

Incarcat la data: 19 Februarie 2010

Autor: blondine :)

Pret: 50 credite

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 4 kb

In orasele mari, piata imobiliara este extrem de bine reprezentata, desi este una tanara, inceputurile sale datand din 1994 -1995. Avantul deosebit pe care l-au luat afacerile imobiliare are motive bine intemeiate si anume birocratia si formalitatile care trebuie indeplinite pentru orice tranzactie imobiliara. Se solicita: Cadastru, intabulare si extract de carte funciara, pentru fiecare dintre acestea fiind necesare o serie intreaga de cereri, declaratii, timbre, chitante de plata a unor taxe etc, fara a mai pune la socoteala cozile interminabile. Toate aceste formalitati consuma foarte mult timp, mai ales pentru cineva care nu este obisnuit cu tot acest "hatis" birocratic. Astfel a aparut necesitatea populatiei de a apela, pentru obtinerea uneia, mai multora sau tuturor acestor acte, la intermediari. De multe ori acestia sunt agentiile imobiliare.


In prezent, pe piata se regasesc doua categorii principale de operatori:
- firme de renume, cunoscute (un numar relativ redus) -; reprezentand fie sucursale ale unor companii straine, fie locale - cu cifre de afaceri anuale de sute de mii de dolari, care acopera un segment semnificativ de clienti (in special din mediul de afaceri -; companii multinationale);
- firme/agentii de dimseniuni medii si mici (un numar extrem de mare), care isi disputa cota de piata ramasa -; in special orientate catre o piata "de cartier".
In ultimul an (mai 2002 -; mai 2003) se apreciaza ca preturile practicate in tranzactiile imobiliare au crescut, in medie, cu 30%.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Marketing - Piata". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PIATAMARKETING
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan