Referat Marketing

Incarcat la data: 17 Martie 2005

Autor: luminita carol

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 8 kb

     In prezent, firmele sunt tot mai mult obligate sa-si restructureze radical obiectivele si strategiile de piata. De unde anterior ele operau in conditiile unei concurente si clientele stabile, in prezent firmele activeaza in conditiile unui adevarat razboi, in care au loc schimbari rapide ale concurentei, progrese tehnologice, aparitii de noi legi si politici comerciale si o scadere continua a fidelitatii clientelei.
     In zilele de glorie ale "afacerilor normale", firmele puteau rezista concurentei prin aplicarea unei politici agresive de vanzari si reclama a produselor. Este ceea ce s-a numit "marketing". 

 

     Aceasta viziune a omului obisnuit asupra conceptului de marketing ramane valabila si astazi. Din nefericire exista destui directori de firme care cred ca "marketing" inseamna sa-si "prelucreze" agenti de vanzari si apoi sa-i "impinga" in strada  pentru a vinde produse ; aceasta este cea mai buna "reteta" pentru dezastru. Ultimul deceniu a reprezentat o lectie umana pentru firmele din intreaga lume.
     Companiile americane constituie un exemplu concludent in acest sens. In anii ’70, General Motors, RCA si IBM se numarau printre cele mai puternice firme americane. Astazi, toate cele trei firme depun eforturi pentru a ramane rentabile.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Marketing". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MARKETING
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan