Resursele umane si importanta lor in cadrul institutiilor

Incarcat la data: 24 Mai 2010

Autor: juverdeanu gabriela

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 13 kb

Aparitia si evolutia societatii omenesti pune in evidenta cu pregnanta faptul ca principala forta de productie a societatii este forta de munca. Forta de munca este o categorie economica ce evidentiaza relatiile demoeconomice ce se stabilesc intre om, ca posesor al unor capacitate fizice si intelectuale utilizabile in productie, si societatea respectiva, in cadrul careia se desfasoara activitatea.
    
Procesul de dezvoltare economica depinde in mare masura de gradul de pregatire si utilizare a resurselor umane de rolul creator si dinamizator al factorului uman in desfasurarea vietii economice. Resursele umane trebuie privite ca “totalitatea aptitudinilor fizice si intelectuale pe care omul le utilizeaza in cadrul procesului de productie si de prestari de servicii necesare existentei”.

Se include aici si experienta dobandita in procesul muncii alaturi de aptitudinile native si cele dobandite prin calificare. Rolul primordial al resurselor umane la scara intregii societati se regaseste si la nivelul firmei, principalele elemente care o demonstreaza fiind urmatoarele: resursele umane reprezinta singurul factor de productie capabil sa creeze noi valori; resursele umane reprezinta creatorul si stimulatorul mijloacelor de productie:
produc si reproduc factori obiectivi ai productiei: au rol hotarator in procesul transformarii naturii in bunuri destiate satisfacerii nevoilor societatii; influenteaza intr-o masura decisiva eficacitatea utilizarii resurselor materiale si financiare.
      
Astfel, ca principala componenta a fortelor de productie, resursele umane, prin interventie directa si indirecta, conditioneaza existenta productiei si a celorlalte activitati economice si asigura valorificarea mijloacelor de productie de care dispune societatea, facand posibila si satisfacerea nevoilor ei.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Resursele umane si importanta lor in cadrul institutiilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: INSTITUTIIIMPORTANTA
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...