Tehnologii folosite in logistica

Incarcat la data: 19 Mai 2010

Autor: Andronic Oana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 11 kb

Radio-Frequency Identification este o metoda de identificare automata care se bazeaza pe stocarea si regasirea datelor la distanta prin unde radio, folosind dispozitive numite etichete RFID (engleza: RFID tag) si transpondere RFID. Tehnologia necesita o cooperare a unui aparat cititor de RFID cu eticheta RFID.
   
O eticheta RFID este un obiect mic sau foarte mic (chiar sub 1 mm x 1 mm) care poate fi aplicat sau incorporat in principiu in orice produs sau obiect, dar si in animale sau persoane, cu scopul de identificare si urmarire, folosind undele radio. Unele etichete pot fi citite de la multi metri departare, chiar mult peste 50 m, iar eticheta se poate afla si in afara razei de vedere a cititorului de RFID.
   
Cele mai multe etichete RFID contin cel putin doua parti: un circuit integrat (cip) pentru stocarea si prelucrarea de informatii, modulare si demodulare a unui semnal de radio (RF), si alte functii de specialitate; o antena pentru receptionarea si transmiterea de semnale radio.
   
Viitorul RFID fara chip va permite identificarea extrem de discreta de etichete fara circuit integrat, permitand astfel ca etichetele sa fie imprimate direct pe obiectele de identificat, de obicei activele unei intreprinderi, la un cost mai mic decat etichetele traditionale.
   
Astazi tehnologia RFID este deja folosita in domenii foarte numeroase. Un exemplu este lantul de aprovizionare al intreprinderilor, pentru a imbunatati eficienta inventarelor, pentru urmarirea produselor in cursul fabricatiei si pentru managementul produselor.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tehnologii folosite in logistica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MARKETINGLogistica
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...