Tunisia - cea mai vestita poarta catre Orient

Incarcat la data: 10 Martie 2010

Autor: sirbu crina

Pret: 80 credite

Numar pagini: 24

Tip fisier: zip

Marime fisier: 52 kb

Tunisia este cea mai nordica tara a Africii si in acelasi timp cea mai mica din grupul tarilor situate de-a lungul muntilor Atlas.  Distanta medie intre granita vestica si cea estica este putin peste 200 km, suprafata totala fiind comparabila cu cea a Marii Britanii fara Scotia.

Republica tunisiana (al-Jamhuriya at-Tunisia) este un stat situat pe litoralul Marii Mediterane al Africii de Nord. La Nord si Est este spalat de Marea Mediterana, la Vest si Sud-vest se margineste cu Algeria, la Sud-est cu Libia. Aproape o treime din teritoriul tarii este ocupat de ramura estica a muntilor Atlas, restul teritoriului este acoperit de savane si, in mare parte, de desert. Punctul Chott El Garsa este punctul cu altitudinea minima din Tunisia (17 m sub nivelul marii), iar cel mai inalt punct estemuntele Djebel Chambi (1544m). Suprafata tarii este de 163.600 km2 fiind cea mai mica tara a Magrebului.

Tunisia este la 140 km de Sicilia. Este la jumatatea distantei dintre Oceanul Atlantic si valea Nillului. Coodonatele geografice ale tarii sunt intre 37° 20’ si 30° 10’ latitudine nordica si 7° 30’ si 12° longitudine estica. Latimea maxima (nord-sud) 780 km, este intre intre Cap Blanc si punctul de frontiera Bordj el Khadra iar pe directia est-vest 380 km intre insula Djerba si Nefta.

Nord-vestul tarii este marginit de Tell-Muntii Atlas. Paralel cu tarmul marii pana la golful Bizerte se afla lantul muntilor Kroumirie cu 700-800 m inaltime, continuat cu dealurile Mogod cu o inaltime de 300-400 m care se termina cu Cap Blanc, un tarm stancos la mare. Valea fluviului Medjerda este o regiune agrara roditoare. Muntii mai inalti din tara sunt aliniati pe directia nord-est -Cap Bon, spre sud-vest unde se afla muntele cel mai inalt ( Djebel Chambi, 1.544 m) cu o lungime de 220 km de-a lungul coastei Marii Mediterane, intre Hammamet si Skhira, Sousse si Sfax. Acest munte este inconjurat de Sahel (ses) roditor (optim culturii de maslini) racorit de vantul mediteran . in sudul muntilor se afla o zona de depresiune asemanatoare stepei (Chott el Djerid cu lacuri sarate), aceasta regiune fiind urmata in sud de Sahara. La granita cu Libia spre vest este sesul Djeffara limitat de Dahar un platou calcaros (600 m altitudine) care se continua spre mare cu un strand nisipos.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tunisia - cea mai vestita poarta catre Orient". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ECONOMIETUNISIA`POARTA SARUTULUI`Orient
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan