Aspecte metodice privind rezolvarea unor probleme de examen

Incarcat la data: 18 August 2012

Autor: RUSU MARIUS

Pret: Gratuit

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 72 kb

Examinarea candidatilor la admiterea in invatamantul superior, prin sistemul de teste grila, il pune pe acesta in fata unui registru tematic larg, divers, cu variate grade de dificultate.
   
Poate candidatul sa puncteze fara sa rezolve sarcinile date !? Iata o posibilitate la care se gandesc si cei care alcatuiesc testele, cat si cei care le rezolva.

Sansa este de partea candidatului cu o atitudine activa, capabil sa faca rapid conexiuni. Rezultatul depinde, in mare masura, de acumularile sale teoretice, de antrenamentul in rezolvarea problemelor, de starea de spirit, de imaginatia, de inspiratia si mobilitatea tematica, de inventivitatea, de sansa, de capacitatea de a gestiona eficient timpul de examen.
   
Rezolvarea sarcinilor de lucru este laborioasa, necesita rigoare deosebita si timp bine proportionat.
   
Insa, in unele situatii, raspunsul corect se poate selecta prin valorificarea in mod abil a unei parti din premisele problemei, prin particularizari convenabile sau testari punctuale.
   
Expunem, in continuare, doua variante de rezolvare a unor probleme.

  • Varianta 1 se refera la rezolvarea matematica, in totalitate, completa, si apoi selectarea raspunsului corect.
  • Varianta 2 are in vedere evaluarea alternativelor de raspuns, din lista, prin comparare cu cerintele problemei, fara rezolvare propriu-zisa.

Exemplele sunt alese din portofoliul de probleme utilizat la selectarea si redactarea celor pentru problemele de concurs.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Aspecte metodice privind rezolvarea unor probleme de examen". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEMATEMATICAreferatmetode de rezolvare
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan